کد: 7921-356087      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۸ سه شنبه ۵ شهريور   تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۸ سه شنبه ۵ شهريور    تعداد بازدید : 109

نتایج رتبه بندی جهانی شانگهای 2019 اعلام شد

پایگاه رتبه بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه بندی های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر می شود. رتبه بندی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ شانگهای ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان را پوشش می دهد.

شانگهای یکی از سه نظام  معتبر رتبه­ بندی در سطح بین المللی است. این رتبه بندی براساس چهار معیار کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیأت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه که توسط شش شاخص زیر ارزیابی می­شوند.

معیار

شاخص ها

وزن

کیفیت آموزش

فارغ­التحصیلان برنده جایزه نوبل و مدال فیلدز

10%

کیفیت اعضای هیات علمی

اعضای هیأت علمی برنده جایزه نوبل و مدال فیلدز

پژوهشگران پراستناد در ۲۱ حوزه موضوعی

برونداد پژوهشی

مقالات منتشر شده در مجلات ساینس و نیچر

مقالات نمایه شده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی

عملکرد سالانه

سرانه عملکرد علمی هر دانشگاه

10%

منابع گردآوری داده در این رتبه ­بندی شامل وب سایت­های جوایز نوبل، مدال فیلدز، پایگاه ­های اطلاعاتی و اطلاعات آماری دولتی است. اطلاعات پژوهشی دانشگاه­ها نیز از پایگاه استنادی ISIاستخراج می­شود.

در رتبه بندی جهانی شانگهای سال ۲۰۱۹ ، ایران با ۱۳ دانشگاه در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا حضور داشتند.

بررسی نظام رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می­دهد که دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه 500-401 جایگاه دوم و سوم  دانشگاههای کشور را به خود اختصاص داد. دانشگاه تهران توانست با کسب رتبه ۴۰۰-۳۰۱ رتبه اول دانشگاه های ایران را از آن خود کند. دانشگاه های صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران توانستند با کسب رتبه ۵۰۰-۴۰۱ ، مشترکا رتبه های دوم و سوم ایران را در این نظام رتبه­ بندی به خود اختصاص دهند. دانشگاه­های امیرکبیر و تربیت مدرس نیز رتبه۶۰۰- ۵۰۱  را گرفته­اند و رتبه های چهارم و پنجم ایران را از آن خود کرده اند.

دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه ۶۰۱-۷۰۰  جایگاه ۶ و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رتبه ۸۰۰-۷۰۱ جایگاه ۷ کشوری را کسب کرده­اند.

دانشگاه های صنعتی نوشیروانی بابل، علم و صنعت ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه ۹۰۰-۸۰۱ را کسب کرده­اند و رتبه ۸-۱۰ کشور را در این رتبه بندی به خود اختصاص داده­اند.

دانشگاه شهید بهشتی به همراه دانشگاه شیراز و دانشگاه تبریز رتبه ۱۰۰۰-۹۰۱ و جایگاه ۱۱-۱۳ کشور را بدست آورده­اند.