کد: 7309-351463      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲ تير   تعداد بازدید : 1601

رنبه بندی سال 2016 دانشگاه های برتر آسیا در پایگاه رتبه بندی تایمز

پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه های برتر آسیا ۲۰۱۶ را منتشر کرد و ۸ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر آسیا حضور دارند.

دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام های معتبر بین المللی است که از سال ۲۰۰۴ اقدام به رتبه بندی بین المللی دانشگاه ها کرده است. با توجه به رشد و ارتقای علمی چشمگیر دانشگاه های آسیایی و حرکت قدرت علمی دنیا از غرب به شرق، پایگاه رتبه بندی تایمز از سال ۲۰۱۳ تاکنون به صورت سالانه رتبه بندی دانشگاه های آسیایی را نیز منتشر می کند. در این رتبه بندی همانند رتبه بندی جهانی تایمز، از ۱۳ شاخص کاربردی در قالب ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی به ترتیب با وزن های ۲۵%، ۳۰%، ۳۰%، ۷,۵% و ۷.۵% استفاده می شود.

دهقانی اظهار داشت: ۱۳ شاخص رتبه بندی تایمز عبارتند از: ۱) میانگین تعداد استنادها به ازای مقالات منتشر شده (در معیار استنادها)؛ ۲) بررسی شهرت پژوهشی، ۳) تعداد مقالات منتشر شده به ازای اعضای هیأت علمی و ۴) درآمد پژوهش (در معیار پژوهش)؛ ۵) بررسی شهرت آموزشی، ۶) نسبت مدرک دکتری ارائه شده توسط مؤسسه به تعداد اعضای هیأت علمی، ۷) نسبت تعداد کل دانشجویان به اعضای هیأت علمی، ۸) نسبت مدرک دکتری به کارشناسی ارائه شده توسط مؤسسه، ۹) درآمد مؤسسه نسبت به تعـداد اعضای هیأت ­علمی (در معیار آموزش)؛ ۱۰) نسبت اعضای هیأت علمی بین‌المللی به بومی، ۱۱) نسبت دانشجویان بین‌المللی به بومی، ۱۲) سهم مقالات منتشر شده مشترک با نویسندگان همکار بین‌المللی (در معیار وجهه بین المللی)؛ ۱۳) درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیأت علمی (در معیار  درآمد صنعتی).

وی گفت: رتبه بندی تایمز در چهارمین دوره رتبه بندی دانشگاه آسیایی ۲۰۰ دانشگاه برتر این قاره را  مورد پوشش خود قرار داده است و این در حالی است که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ تنها ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا مورد ارزیابی قرار گرفته بودند.

سرپرست ISC ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ تعداد دانشگاه های برتر ایران نیز از ۳ دانشگاه در سال گذشته به ۸ دانشگاه ارتقا یافته است و به لحاظ تعداد دانشگاه های برتر در منطقه آسیا ایران رتبه ۷ آسیا و ۲ خاورمیانه را کسب کرده است.

فهرست ۸ کشور دارنده بیشترین تعداد دانشگاه برتر آسیایی

۲۴

تایلند

۷

دهقانی بیان داشت: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی به ترتیب با کسب رتبه های ۵۲، ۵۷، ۶۱، ۷۶، ۱۰۱-۱۱۰، ۱۳۱-۱۴۰، ۱۴۱-۱۵۰، ۱۵۱-۱۶۰ در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند. جدول زیر عملکرد دانشگاه های کشور در معیار های این رتبه بندی نشان می دهد.

عملکرد دانشگاه های کشور در معیار های رتبه بندی آسیایی تایمز

۱۱,۴

۵۸,۹

۱۵۱-۱۶۰

وی گفت: هر چند بخش عمده دانشگاه های حاضر در فهرست منتشر شده متعلق به کشورهای آسیای شرقی است، اما از سوی دیگر منطقه خاورمیانه هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی در حال رشد ارتقا است. ایران در سال گذشته دارای ۳ دانشگاه برتر در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر بوده است و در سال ۲۰۱۶ توانسته این تعداد را به ۴ دانشگاه افزایش دهد. همچنین کشورهای ترکیه و عربستان نیز عملکردی مشابه ایران داشته اند و توانسته اند یک دانشگاه را به تعداد دانشگاه های برتر خود در جمع ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیایی افزایش بدهند.

دهقانی گفت: در رتبه بندی منتشر شده ۲۰۰ دانشگاه از ۲۲ کشور آسیایی حضور دارند که دانشگاه­های کشور های بنگلادش، اندونزی، اردن، عمان، پاکستان و قطر برای اولین بار در رتبه بندی آسیایی تایمز حضور یافته اند.

منبع: لیزنا