کد: 7309-356869      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور   تعداد بازدید : 36

داروسازان در سنگر مبارزه با کرونا ویروس قرار دارند.

دبیر انجمن متخصصان علوم دارویی ایران گفت: داروسازان در سنگر مبارزه با کرونا ویروس، از تولید تا عرضه دارو نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

مهرداد حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با نقش داروسازان در نبرد با کرونا ویروس، اظهار کرد: داروسازان در نبرد با ویروس کرونا به‌صورت مستقیم در سنگر مبارزه با کرونا ویروس از حضور در داروخانه‌ها گرفته تا تولید دارو قرار دارند؛ بسیاری از افراد برای تامین نیازهای اولیه خود، برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از جمله تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و ماسک به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه داروسازان در دنیا نقش بسیار ویژه‌ای را در کنار سایر کادر درمان دارند و یکی از گروه‌های فعال در صحنه مبارزه با کرونا هستند که مستقیماً با بیماران قبل از مراجعه به بیمارستان‌ها برخورد دارند، افزود: از شهدای مدافع سلامت کشور افرادی نیز در رشته داروسازی تقدیم جامعه سلامت شده‌اند که نقش بی‌بدیل داروسازان را نمایان می‌کند.

این مسئول با تاکید بر اینکه داروسازان، دارو فروش نیستند، بلکه در راهنمایی مصرف دارو به مراجعه‌کنندگان یک دنیا دانش و تجربه نهفته است، تصریح کرد: داروساز در داروخانه نقش تحلیل‌گر دارو به بیمار را دارد و در جمله ساده‌ای که به بیمار می‌گوید ناشی از یک دنیا فکر و زحمت چندین ساله او بوده و اگر اجرا نشود، جان انسانی به خطر می‌افتد، بنابراین باید به خدمات داروسازان کشور بها و ارزش داده شود.

دبیر انجمن متخصصان علوم دارویی ایران با بیان اینکه وضع قوانین مربوط به داروسازان مقطعی و گذرا است، ادامه داد: اغلب داروسازان از لحاظ اقتصادی دچار مشکل شده‌اند و بیش از ۸۰ درصد آنان جزو اقشار آسیب‌پذیر هستند، زیرا عملکرد آنان از طریق بیمه‌ها تهدید می‌شود و مالیات داروخانه‌ها یکی از چالش‌های داروسازان برای خدمت‌رسانی به مردم است.

حمیدی با بیان اینکه داروسازان در داروخانه توسط بیماران متهم ردیف اول کمبود دارو یا اقلام بهداشتی هستند، اظهار کرد: مراجعه‌کنندگان به دلیل اینکه به دارو نیاز دارند قدرت تحلیل ندارند و داروسازان را در زمینه کمبود اقلام بهداشتی و دارو مقصر می‌دانند، در حالی که ریشه در تحریم، بازار سیاه دارو، مشکلات سیاسی و غیره دارد و داروخانه یکی از عرصه‌هایی که خود را نشان می‌دهد، است.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی صحیح رسانه‌ها در خصوص داروسازان و فعالیت‌های گسترده آنان، افزود: یکی از مشکلات جدی در عرصه داروسازان، برخورد غیرمنصفانه در بحث داروساز و داروخانه‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم است و برخی از رسانه‌ها با فکر مخاطب بازی می‌کنند.

این مسئول با بیان اینکه جوانان داروساز برای ورود به بازار کار با مشکلات جدی و با چالش‌های خاص خود مواجه هستند، خاطرنشان کرد: جوانان نیاز به سرمایه اولیه برای افتتاح داروخانه یا خرید مواد اولیه و غیره نیاز دارد اما یک‌ دانشجو تازه فارغ‌التحصیل شده چنین پولی ندارد.

منبع: ایسنا