کد: 1287-354312      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۶ ارديبهشت   تعداد بازدید : 2169

برگزاری نشست مسئولان دانشگاه با وزیر علوم سوئیس و هیأت همراه/اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس افتتاح شد

در نشست رئیس دانشگاه، معاونان، روسای دانشکده‌ها و جمعی از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه با وزیر علوم سوئیس، هیأت همراه و سفیر سوئیس در ایران توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه معرفی و بر گسترش همکاری‌ها تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که یکشنبه 16 اردیبهشت در ستاد مرکزی برپا شد، دکتر کریمی، رئیس دانشگاه به عنوان نخستین سخنران ضمن خوشامدگویی، از وزیر علوم سوئیس و هیأت همراه به جهت حضور و بازدید از دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکر کرد.
گسترش همکاری‌های علمی و  آموزشی دانشگاه با مؤسسات و دانشگاه‌های سوئیس
وی با اشاره به اینکه بین‌المللی سازی در کنار تأثیرات مهم در ثبات آموزش عالی ملی به عنوان یکی از مأموریت‌های آموزش عالی در جهان مطرح است، اظهار داشت: این در حالی است که آموزش عالی نقش بسزایی در توسعه کشورها، پیشرفت مردم آن‌ها و توانایی‌شان در بازاریابی جهانی ایفا می‌کند.
دکتر کریمی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی ایران اهمیت بین‌المللی سازی را درک و در این راستا سیاست‌گذاری کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط محکمی با مؤسسات و دانشگاه‌های سوئیس توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران پایه‌گذاری شده، ابراز امیدواری کرد که این نشست و شبکه همکاری که در ادامه شکل می‌گیرد به تقویت همکاری‌ها بیانجامد.
دکتر Mauro Dell Ambrogio، وزیر علوم سوئیس نیز با قدردانی از میزبانی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت از هیأت سوئیس و برنامه‌ریزی برای برگزاری این گردهمایی، بیان داشت: به عنوان گام نخست برای ما بسیار اهمیت دارد که با سیستم آموزشی و پژوهشی ایران آشنا شویم.
وی با اشاره به اینکه هیأت آموزش عالی سوئیس متشکل از افرادی است که ارتباط با دانشگاه علوم پزشکی تهران را پیش از این تجربه کرده‌اند، افزود: امیدواریم در سایه تعاملاتی که امروز رقم می‌خورد همکاری در زمینه‌های مختلف علمی و علوم پزشکی میان دو کشور گسترش یابد.
وزیر علوم سوئیس همچنین این نشست را فرصت مناسبی دانست تا دانشگاه علوم پزشکی تهران با افرادی از مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و دانشگاهی معروف سوئیس آشنا شوند و در زمینه‌های مشترک همکاری کنند.
آموزش پزشکی در ایران ریشه در تاریخ بشریت دارد
سپس دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه به سوابق علوم پزشکی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: دستاوردهای اندیشمندان و دانشمندانی چون ابن‌سینا و زکریای رازی حاکی از این واقعیت است که آموزش پزشکی در ایران ریشه در تاریخ بشریت دارد.
وی با اشاره به اینکه پیشینه دانشگاه تهران به سال 1852 میلادی و راه‌اندازی دارالفنون به عنوان نخستین کالج مدرن آموزش عالی مربوط می‌شود، گفت: از سال 1985 با جدایی آموزش پزشکی از رشته‌های غیر پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور فعالیت خود را ادامه داد.
دکتر کردی افزود: این مجموعه به عنوان نماد آموزش عالی در ایران هم اکنون 11 دانشکده، 16 بیمارستان آموزشی، 106 مرکز تحقیقاتی، 13 هزار دانشجو و یک هزار و 900 عضو هیأت‌علمی دارد.
وی دانشکده‌های زیرمجموعه دانشگاه، هفت بیمارستان جنرال و 9 بیمارستان تخصصی را معرفی کرد و بیان داشت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این دانشگاه به حدود 3 میلیون بیمار در جنوب تهران خدمات ارائه می‌دهند.
دکتر کردی همچنین به تحصیل 863 دانشجوی بین‌المللی از 45 کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره و توضیحاتی در خصوص جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی QS، THE، ISC، Webometrics و URAP ارائه کرد.
بخش بعدی این نشست به ارائه تجربیات موفق همکاری واحدهای زیرمجموعه دانشگاه با مراکز و مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهی سوئیس اختصاص یافت.
سپس، دکتر صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به معرفی دانشگاه در حیطه پژوهش پرداخت و گفت: از حدود یک هزار و 900 عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یک هزار و 722 نفر هیأت‌علمی آموزشی و 147 نفر هیأت‌علمی پژوهشی هستند.
وی مراکز و پژوهشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه را معرفی کرد و بیان داشت: مجموعه‌هایی چون پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، مرکز ملی مطالعات اعتیاد و مرکز پژوهش‌های سلامت مبتنی بر مشارکت جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون همکاری‌های موفقی را با سازمان جهانی بهداشت (WHO) در قالب برنامه‌های مختلف تجربه کرده‌اند.
دکتر صحرائیان در ادامه، مجموع مقالات دانشگاه را در فاصله سال‌های 1997 تا 2017 میلادی 43 هزار و 34 مقاله اعلام کرد و افزود: بیش از 392 هزار بار به این مقالات استناد شده ضمن اینکه 16 درصد آن‌ها در قالب همکاری‌های بین‌المللی گردآوری شده‌اند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه به مقایسه موضوعات اصلی پژوهش در ایران و سوییس پرداخت و تصریح کرد: بیش از 71 درصد موضوعات تحقیقات در ایران و 2/34 درصد موضوعات پژوهش در سوئیس به حوزه پزشکی مربوط می‌شوند.
دکتر صحرائیان افزود: 24 عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران طبق گزارش دسامبر 2017 پایگاه شاخص اساسی علم  (ESI)در جمع دانشمندان یک درصد پراستناد جهان قرار گرفته‌اند.
وی در پایان نسبت به همکاری‌های پژوهشی در فیلدهایی چون پزشکی، فارماکولوژی، سم شناسی و داروسازی، ایمونولوژی و میکروبیولوژی، ژنتیک، بیولوژی مولکولی، پرستاری، علوم اعصاب و دندانپزشکی اعلام آمادگی کرد.
آمادگی دانشگاه برای اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های مشترک
دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل نیز موضوع سخنرانی خود را به مسیر همکاری‌های آینده اختصاص داد و از برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترای تخصصی (Cotutelle) به عنوان یکی از زمینه‌های همکاری با  دانشگاه‌ها و مؤسسات سوئیسی یاد کرد.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران پیگیر اجرای این برنامه با دانشگاه‌های Macquarie استرالیا، سانتیاگو د کمپوستلا اسپانیا، ساساری و کامرینو ایتالیا است.
مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل مجموع اساتید مدعو دانشگاه را 46 استاد از 20 کشور اعلام کرد و گفت: این در حالی است که بیش‌ترین تعداد اساتید از دانشگاه‌های آمریکایی هستند و متأسفانه تاکنون این شکل از همکاری را با استادان سوئیسی تجربه نکرده‌ایم.
دکتر نکوفر به برگزاری مدارس تابستانی بین‌المللی به عنوان یکی از ظرفیت‌های موجود برای همکاری‌های آتی اشاره کرد و افزود: در مدارس تابستانی سال 2017 دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویانی از کشورهای اوکراین، انگلیس و هلند شرکت داشتند که تجربیات موفقی را رقم زدند.
وی با بیان اینکه مشارکت دانشگاه در پروژه‌های اراسموس پلاس و اراسموس موندس نیز دستاوردهایی به همراه داشته است، گفت: در این راستا هم اکنون پروژه‌های اراسموس- مرحبا با همکاری 9 دانشگاه اروپایی، OPATEL، MediTec، تبادل دانشجو (Mobility) با دانشگاه‌های آلمریا و سانتیاگو د کمپوستلا اسپانیا در حال اجرا است.
مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل در بخش بعدی صحبت‌های خود به برگزاری سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی اشاره و اضافه کرد: در این سمینار که آوریل 2017 برگزار شد، سخنرانانی از 13 کشور حضور داشتند که دکتر Pierre Willa از سوئیس به ارائه موضوع بین‌المللی سازی آموزش عالی، چشم‌انداز سوئیس پرداخت.
دکتر نکوفر همچنین ضمن معرفی ظرفیت شعبه کیش پردیس بین‌الملل، پیشنهاد ایجاد یک پردیس مشترک در این جزیره را مطرح کرد.
در پایان این نشست، بخشی از مهمانان سوئیسی در جلسات بحث و بررسی با نمایندگانی از دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی شرکت کردند.
افتتاح اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس
همچنین با حضور رئیس دانشگاه، وزیر علوم سوئیس، سفیر سوئیس در ایران، معاون بین‌الملل دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، مدیر روابط بین‌الملل، اعتباربخشی و رتبه‌بندی، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی و مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل و بخشی دیگر از هیأت سوییس، اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس در محل دانشکده پزشکی پردیس بین‌الملل افتتاح شد.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در این باره گفت: تعاملات علمی و دانشگاهی با کشور سوئیس به دلایلی چون ارتباط خوب سیاسی ایران با این کشور، برخورداری از دانشگاه‌هایی با جایگاه مناسب بین‌المللی و حمایت مالی از پروژه‌های آموزشی و تحقیقاتی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد مذکور زمینه‌ساز افتتاح اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس با پشتیبانی وزارت بهداشت شد، افزود: هدف اصلی از راه‌اندازی این دفتر افزایش ارتباطات آموزشی، پژوهشی و خدماتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با دانشگاه‌های سوئیس است.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس می‌تواند تسهیل‌کننده ارتباطاتی باشد که توسط اعضای هیأت‌علمی، گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی شکل می‌گیرد.
دکتر کردی خاطرنشان کرد: با تکیه بر حمایت مسئولان دانشگاه، وزارت علوم سوئیس و سفارت سوئیس در ایران از این دفتر، امیدواریم اعضای هیأت‌علمی، گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه هر چه بیشتر از فرصت ایجاد شده برای توسعه تعاملات با دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور استفاده کنند.
وزیر علوم سوئیس و هیأت همراه و سفیر سوئیس در ایران در بخش پایانی حضور خود در دانشگاه از امکانات و تجهیزات آزمایشگاه جامع پیش بالینی واقع در ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقات بازدید و از نزدیک با اساتید و دانشجویان حاضر در این مجموعه وارد تعامل شدند.

گالری عکس یک


گالری عکس دو


گالری عکس سه


خبرنگار: مهناز وحیدی

عکس: سید میثم عطری، مهناز وحیدی

 

نظر شما :
captcha
Close