به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که دوشنبه 29 مهر 98 برپا شد، دکتر باقرزاده، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، دکتر نوروزی، مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل، دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل و دکتر معماری از مدیریت توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل حضور داشتند.
در آغاز، دکتر متوسلی معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل با توجه حضور اعضای جدید در جلسه به ارائه توضیحاتی در خصوص ضرورت تشکیل شورای فرهنگی بینالملل و کمیته اجرایی آن پرداخت و گفت: همکاری حوزههای مختلف چون معاونت دانشجویی، معاونت فرهنگی و نهاد رهبری دانشگاه در این مسیر میتواند بستر مناسبی را برای استفاده دانشجویان بینالمللی از فرصتهای موجود ایجاد کند.
سپس دکتر نوروزی، مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه به طرح دستورالعمل پیشنهادی خود جهت طرح و بررسی در کمیته اجرایی شورای فرهنگی بینالملل دانشگاه پرداخت و گفت: از ابتدای فعالیت در حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه مقوله چندبعدی بودن دانشجویان مطرح بوده چنانچه افزایش سرانه مطالعه دانشجویان به ویژه مطالعه کتابهای غیردرسی و یا فعالیت آنها در عرصههای مختلف چون هنر و ورزش همواره مورد تأکید قرار گرفته است.
وی یکی از موضوعات پیشنهادی خود را سیاستگذاری برای ارتقاء مهارتهای فردی و اجتماعی دانشجویان دانست و اظهار داشت: اگر اعضای شورا موضوع مذکور را در مجموع برنامههای کمیته اجرایی بپذیرند باید برنامهریزی دقیقتری صورت گیرد و اقداماتی برای ارتقاء مهارتهای گروه هدف اعم از دانشجویان ایرانی و بینالمللی پیشبینی شود.
دکتر نوروزی با بیان اینکه ارتقاء مهارتها با توسعه و ترویج فرهنگ، ارتباط و تعامل مؤثر روحیه مشارکت و داوطلبی، اعتلای سلامت معنوی و سلامت روان و افزایش فعالیتهای فیزیکی تحقق مییابد، اظهار داشت: در این مسیر شناسایی سازمانها و نهادهای دارای عملکرد مرتبط و ارتباط سازنده با آنها نیز مؤثر خواهد بود.
مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه با تأکید بر اهمیت همراهی دانشجویان بینالمللی با دانشجویان ایرانی در برنامههایی که به ارتقاء مهارتهای فردی و اجتماعی کمک میکند، گفت: به عنوان نمونه 14 آذرماه سال جاری به عنوان روز داوطلب نامگذاری شده که امیدواریم شاهد حضور پررنگ حوزه بینالملل در برنامههای پیشبینی شده برای این روز باشیم.
سپس دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل توجه حاضران را بر ضرورت یکسانسازی دیدگاهها در خصوص دانشجویان ایرانی و بینالملل دانشگاه جلب کرد و افزود: دانشجویان بینالمللی امروز جمعیتی 800 نفره را در دانشگاه تشکیل میدهند و جدا کردن آنها از دیگر دانشجویان تأثیر منفی در روحیهشان خواهد داشت.
وی تصریح کرد: همچنین محدودیت منابع امکان فرصت برابر برای این دو گروه دانشجو را کاهش خواهد داد ضمن اینکه با گذشت حدود یک دهه از آغاز به کار حوزه بینالملل دانشگاه و اهمیت تعامل و ارتباط هر چه بیشتر دانشجویان خارجی و ایرانی ما نباید مسابقات و رویدادهای فرهنگی و ورزشی آنها را جدا از یکدیگر برگزار کنیم.
دکتر معماری، از مدیریت توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل نیز با تأکید بر کاهش حجم مشارکت دانشجویان در برنامههای فرهنگی و دانشجویی نسبت به قبل، گفت: در شرایط فعلی شناسایی ارزشها و خواستههای دانشجویان و شناخت نقاط تداخل و همپوشانی آنها با ارزشهای حاکم بر دانشگاه و برنامهریزی بر این اساس ضرورت دارد.
وی با تکیه بر صحبتهای انجام شده در خصوص تشکیل شورای سیاستگذاری و یا اتاق فکر با هدف ارتقاء مهارتهای فردی و اجتماعی دانشجویان، افزود: اگر مطابق با نیاز و خواستههای گروه هدفمان گام بر نداریم هم سرمایهها را دست دادهایم و هم اثرگذاری مناسبی صورت نخواهد گرفت.
دکتر باقرزاده، مدیر امور فرهنگی دانشگاه نیز با تأیید نکات مطرح شده در خصوص اهمیت کنار هم قرار گرفتن دانشجویان ایرانی و بینالملل در فعالیتهای فرهنگی، از معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل خواست در جلسات مربوط به سیاستگذاریهای حوزه فرهنگی که مرتبط با نیازهای دانشجویان است، زمینه حضور دانشجویان بینالمللی دانشگاه نیز فراهم شود.
وی تصریح کرد: با تکیه بر اهداف دانشگاه در زمینه جذب دانشجویان خارجی چون تبدیل شدن آنها به سفیران فرهنگی پس از بازگشت به کشورهایشان، باید با برنامهریزی دقیقتر به دنبال دستاوردهای فرهنگی باشیم.
خبر و عکس: مهناز وحیدی