کد: 1287-356277      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۸ شنبه ۱۸ آبان   تعداد بازدید : 1087

با موضوع اجرای برنامه‌های مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و USC اسپانیا/نخستین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه و معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برگزار شد

نخستین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه و معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها با موضوع اجرای برنامه‌های مشترک (Joint Programs) دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و سانتیاگو د کمپوستلا اسپانیا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که سه‌شنبه 14 آبان 98  در سالن شورای این معاونت برپا شد، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل، دکتر سید اسماعیل سادات ابراهیمی، رئیس دانشکده داروسازی پردیس بین‌الملل، دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه و مراکز آموزش عالی آلمان، دکتر امیرحسین معماری از مدیریت توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل و معاونان بین‌الملل دانشکده‌های پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، فناوری‌های نوین پزشکی، دندانپزشکی، توانبخشی، طب ایرانی، علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، بهداشت، مجازی و مدیر بین‌الملل دانشکده داروسازی حضور داشتند.
در آغاز دکتر کردی، به تجربه دانشگاه در حوزه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: مراکز علمی موفق دنیا بین‌المللی سازی را از پایین به بالا (Bottom-up) دنبال کرده‌اند برهمین اساس معاونت بین‌الملل دانشگاه نیز طی چند سال اخیر به عنوان حامی و پشتیبان حوزه بین‌الملل تلاش کرده فعالیت‌های اصلی توسط واحدهای زیرمجموعه به ویژه دانشکده‌ها انجام شود.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: همچنین در راستای کاهش فاصله میان ستاد و صف تکمیل شبکه بین‌الملل دانشگاه با تعیین معاونان و رابطان بین‌الملل گروه‌های آموزشی، بیمارستان‌های تابعه و مراکز تحقیقاتی و انتخاب مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری علمی دانشگاه با مراکز آموزش عالی خارج از کشور در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: با تکمیل این شبکه به منظور دست یافتن به اهداف بین‌المللی سازی دانشگاه برگزاری نشست‌های منظم با دستور کار مشخص چون شورای بین‌الملل دانشگاه، دیدار با مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری و جلسات فصلی با رابطان و معاونان بین‌الملل مراکز تحقیقاتی برنامه‌ریزی شد.
دکتر کردی با بیان اینکه تجربیات بیش از پنج دهه آموزش و 30 ساله پژوهش دانشگاه آن‌ها را به سطح ایده آلی از ارتباط با بدنه در واحدهای زیرمجموعه رسانده است، اظهار داشت: برهمین اساس معاونت بین‌الملل به منظور تعامل بیش از پیش با دانشکده‌ها، اطلاع از فعالیت‌های بین‌المللی سازی آن‌ها و اطلاع‌رسانی آخرین تصمیمات و سیاست‌های حوزه بین‌الملل، نشست‌های دوره‌ای با معاونان بین‌الملل هر دو هفته یکبار را برگزار خواهد کرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه اضافه کرد: انتظار می‌رود حضور معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها در این نشست‌ها فرصت به اشتراک گذاردن تجربیات، ارائه مسائل و چالش‌های پیش رو و همفکری برای حل آن‌ها و همچنین طرح تازه‌ترین برنامه‌های بین‌الملل با مراکز علمی و دانشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کند.
سپس معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها برگزاری نشست‌های دوره‌ای با معاون بین‌الملل و مدیران این حوزه را مثبت ارزیابی کرده و بر لزوم مشخص شدن جایگاه معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان این حوزه تأکید کردند.
آن‌ها همچنین به طرح پیشنهاداتی در خصوص نحوه برگزاری و موضوعات قابل طرح پرداخته و مهم‌ترین دغدغه‌ها و مسائل پیش رو چون کمبود نیرو در معاونت‌های بین‌الملل دانشکده‌ها، اهمیت یکسان‌سازی چارت تشکیلاتی معاونت‌ها، همپوشانی فعالیت‌های حوزه بین‌الملل دانشکده‌ها با آموزش و پژوهش، اهمیت تداوم تعهدات به دانشجویان بین‌المللی پس از پذیرش و تسریع در فرآیند فارغ‌التحصیلی آن‌ها را مطرح کردند.
در ادامه، با تکیه بر دستور جلسه این نشست موضوع اجرای برنامه‌های مشترک آموزشی با دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا (USC) توسط دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل ارائه شد.
دکتر نکوفر با اشاره به اینکه اجرای برنامه مشترک آموزشی با مراکز علمی معتبر بین‌المللی همواره در مجموع برنامه‌های این معاونت قرار داشته است، بیان داشت: با همین رویکرد تعامل با دانشگاه USC به عنوان یکی از شرکای استراتژیک دانشگاه طی پروژه اراسموس اتحادیه اروپا در دستور کار قرار گرفت.
وی از سفر هیأتی از دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا به سرپرستی معاون بین‌الملل این دانشگاه به ایران خبر داد و در قالب اسلایدهایی گزارشی از وضعیت دو دانشگاه در زمینه‌های مختلف ارائه کرد.
مدیر روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل طی این گزارش به مقایسه دو دانشگاه از نظر شاخص h-Index، تعداد کل مقالات چاپ شده، تعداد استناد به مقالات، تعداد دانشجو، درصد دانشجویان بین‌المللی به کل و تعداد اعضای هیأت‌علمی پرداخت.
دکتر نکوفر با اشاره به جایگاه دو دانشگاه در نظام رتبه‌بندی Times Higher Education، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در آخرین گزارش این نظام رتبه‌بندی در جایگاه 500 تا 600 و دانشگاه USC در رنک 600 تا 800 قرار گرفته است.
وی همچنین توضیحاتی در خصوص ساختار دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا بیان و این مجموعه را دانشگاهی جامع و متشکل از دانشکده‌های مختلف در رشته‌های هنر، مهندسی، علوم اجتماعی، حقوق و البته سلامت معرفی کرد.
مدیر روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل در ادامه با تکیه بر نکات مطرح شده از معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها خواست با شناسایی توانمندی‌های این مجموعه و تطابق آن با ظرفیت‌های دانشکده‌های نظیر دانشگاه علوم پزشکی تهران، پیشنهادات خود برای اجرای برنامه‌های مشترک آموزشی را گردآوری کنند تا طی سفر آتی هیأت دانشگاه USC به ایران در قالب جلسات هماهنگی ارائه شود.
دکتر نکوفر بخش بعدی صحبت‌های خود را به ارائه اطلاعاتی در خصوص میزهای همکاری علمی دانشگاه و دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشورهای مختلف اختصاص داد و اظهار داشت: تاکنون 21 میز همکاری علمی شکل گرفته و این در شرایطی است که به راهکار جدیدی در زمینه انتخاب مسئولان آن‌ها دست یافته‌ایم.
سپس دکتر فیض‌آبادی، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه و مراکز آموزش عالی آلمان از شرکت نمایندگان دانشگاه در سمینار روز علمی ایران در شهر بن خبر داد و از معاونان بین‌الملل خواست هر نوع همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور که در سطح دانشکده‌ها اتفاق افتاده را به میز آلمان اعلام کنند.
وی تصریح کرد: قرار است با حضور در سمینار مذکور همکاری‌های انجام شده، تشریح شود و بستر تعاملات آتی بیش از گذشته گسترش یابد.
دکتر فیض‌آبادی همچنین با اشاره به برگزاری مراسم معرفی پتانسیل‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی آلمان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اواخر دی‌ ماه 98، گفت: این مراسم توسط یکی از بزرگ‌ترین مراکز اعطای گرنت آلمان به دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار خواهد شد و دانشکده‌ها در این بخش نیز می‌توانند با آماده‌سازی طرح‌های خود و بررسی دانشگاه‌های این کشور از فرصت موجود برای بهره‌مندی از گرنت‌ها بهره ببرند.
در پایان، دکتر ریتا مجتهدزاده، معاون بین‌الملل دانشکده مجازی به عنوان دبیر این نشست انتخاب و مقرر شد اعضای حاضر دستور جلسات پیشنهادی خود جهت طرح را در اختیار وی قرار دهند.

 

 

 

خبر و عکس: مهناز وحیدی

نظر شما :
captcha
Close