به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که دوشنبه 27 آبان 98 برپا شد، حجتالاسلاموالمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر نوروزی، مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه، دکتر خوشنوای فومنی، مدیر امور هنری و فوقبرنامه دانشگاه، دکتر صادقیان، سرپرست مدیریت امور فرهنگی دانشگاه، دکتر مؤمنی، مشاور هنری ریاست دانشگاه، دکتر حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر مرادی، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل و دکتر حسنزاده، عضو هیأتعلمی دانشگاه حضور داشتند.
دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل در آغاز با توجه به حضور اعضای جدید در جلسه، ضرورت تشکیل شورای فرهنگی بینالملل و کمیته اجرایی آن را تشریح کرد و گفت: شورای فرهنگی بینالملل دانشگاه به منظور همافزایی میان واحدهای زیرمجموعه دانشگاه که به نوعی با تصمیمات حوزه فرهنگی و دانشجویی در ارتباط هستند، شکل گرفت.
وی افزود: نخستین نشست شورای فرهنگی بینالملل دانشگاه مرداد ماه سال 97 با حضور اعضایی چون رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونان بین الملل و دانشجویی و فرهنگی دانشگاه برگزار شد و به دنبال آن برپایی کمیته اجرایی شورای فرهنگی بینالملل به صورت ماهانه در دستور کار قرار گرفت.
دکتر متوسلی سپس گزارشی از وضعیت خوابگاههای دانشجویان بینالمللی ارائه کرد و اظهار داشت: دانشجویان دختر و پسر خارجی دانشگاه مجموعاً در چهار خوابگاه حجت دوست، میرزای شیرازی، نرگس و نیلو در تهران و سارا در جزیره کیش به صورت تفکیک شده، سکونت دارند.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل مجموع دانشجویان خارجی ساکن در این خوابگاهها را 472 نفر اعلام کرد و بیان داشت: این در حالی است که حدود 300 دانشجو نیز در بیرون از خوابگاهها مستقر هستند.
وی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص جدیدترین فعالیتهای معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل پرداخت و اظهار داشت: این معاونت مطابق با تقویم فرهنگی خود برنامههای مختلفی را در خوابگاهها برگزار میکند که مشارکت 70 تا 80 درصدی دانشجویان بینالمللی نقطه قوت این برنامهها به شمار میآید.
دکتر متوسلی از فعال شدن کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالمللی در اغلب دانشکدههای زیرمجموعه دانشگاه خبر داد و رویکرد اصلی تشکیل این کمیتهها را توانمندسازی دانشجویان برای انجام اقدامات بینالمللی با هدف ارتقاء دانشگاه و در سطحی بالاتر اعتلای کشور عنوان کرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل رویکرد کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل را عام و فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن دانشجویان بینالمللی و ایرانی دانست و بیان داشت: همین اندیشه سبب شده با وجود نوپا بودن کمیتهها، شاهد اجرای برنامههای موفقی توسط آنها به ویژه در دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی باشیم.
دکتر متوسلی به برگزاری نخستین جشنواره دمنوش ملل در روز سهشنبه 28 آبان 98 توسط کمیته دانشجویی فعالیتهای بینالملل دانشکده توانبخشی اشاره کرد و از تمام حاضران برای حضور در این رویداد که با مشارکت حداکثری دانشجویان بینالمللی و ایرانی این دانشکده اجرا میشود، دعوت به عمل آورد.
وی در ادامه، موضوع شناسنامه فرهنگی دانشجویان بینالملل دانشگاه را مطرح کرد و گفت: هدف اصلی آگاهی از نیازهای فرهنگی دانشجویان براساس توانمندیهای فردی آنها است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل تصریح کرد: بر همین اساس آمادهسازی شناسنامه فرهنگی به زبان فارسی و انگلیسی در دستور کار قرار گرفت تا پس از توزیع آن میان دانشجویان حوزههای فعالیت فرهنگی قبلی آنها و یا زمینههایی که مایل به فعالیت هستند، شناسایی شود.
سپس اعضای کمیته اجرایی شورای فرهنگی بینالملل دیدگاههای خود را در خصوص بخشهای مختلف پیشنویس شناسنامه فرهنگی دانشجویان بینالمللی دانشگاه از جمله افزودن بخش معرفی به شناسنامه، بیان اهداف در ابتدای آن جهت آگاهی دانشجویان و اطمینان به گروه هدف در خصوص محفوظ بودن اطلاعات و نقطه نظرات مطرح کردند.
همچنین حاضران بر اهمیت پرهیز از منویات و تمایلات شخصی در تدوین سیاستهای فرهنگی و هنری، تأمین زیرساختها و بستر موردنیاز برای فعالیت دانشجویان در حوزههای فرهنگی موردعلاقه، تعریف ساختار برای ساماندهی فعالیتهای هنری، اولویتبندی و تفکیک موضوعات مختلف در شناسنامه فرهنگی دانشجویان بینالملل و اخذ نقطه نظرات از دانشجویان پیش از تدوین نهایی نیز تأکید کردند.
در پایان، مقرر شد بحث و بررسی پیرامون شناسنامه فرهنگی دانشجویان بینالملل در دستور کار نشست آتی کمیته اجرایی شورای فرهنگی قرار گیرد و اعضای این کمیته دیدگاههای خود را با نگاه تخصصی و کارشناسیتر در اختیار معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل قرار دهند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی