کد: 1287-356333      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۸ چهارشنبه ۶ آذر   تعداد بازدید : 1061

با اعلام فرصت دریافت گرنت برای برگزاری مدرسه تابستانی مشترک با دانشگاه زوریخ/مدرسه تابستانی دانشگاه زوریخ و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گرنت بین‌المللی گرفت

پروپوزال مشترک مدرسه تابستانی گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده بهداشت و دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ با عنوان پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماری‌ها، موفق به اخذ گرنت از این دانشگاه سوئیسی شد.

دکتر نغمه معراجی، در گفتگو با روابط عمومی معاونت بین‌الملل با اعلام این خبر گفت: در راستای اهداف مشترک بین‌المللی و به منظور استفاده بهینه از تجربیات و دانش طرفین ایرانی و سوئیسی در ارتقاء دانش و گسترش تعاملات بین‌المللی، فرصتی برای اخذ گرنت جهت مدرسه تابستانه با همکاری دانشگاه زوریخ به دست آمد.
وی افزود: پس از انجام مکاتبات با دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه زوریخ و همچنین مذاکره با معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین فراخوان مدرسه تابستانه مشترک در آذرماه سال گذشته از طریق اتوماسیون و وب‌سایت اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس اطلاع‌رسانی شد.
دبیر اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس با اشاره به اینکه مهلت ارسال درخواست‌ها برای دوره اول 30 دی 97 تعیین شد، اظهار داشت: در خرداد ماه سال جاری نیز دومین فراخوان اعلام شد که خوشبختانه از سوی اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان دانشگاه مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر معراجی تصریح کرد: در این مرحله اعضای هیأت‌علمی دانشگاه باید پروپوزال مشترک با همکاری یکی از اساتید مشغول به کار در دانشگاه زوریخ ارسال می‌کردند که البته ثبت‌نام آن‌ها توسط فرد سوئیسی و از طریق لینک ارسالی امکان‌پذیر بود.  
وی با بیان اینکه برای اخذ این گرنت محدودیتی در موضوعات مورد پذیرش وجود نداشت، بیان داشت: پس از ارسال درخواست‌ها و بررسی پروپوزال‌ها، طرحی از دانشکده بهداشت و طرحی دیگر از دانشکده پزشکی موفق به اخذ این گرنت شدند. 
دکتر معراجی این موضوع را موفقیت ارزشمندی برای خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و اظهار امیدواری کرد که اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس در آینده نیز بتواند تسهیل گر ارتباطات بین‌المللی باشد.
دکتر امیرحسین تکیان، معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت نیز در این باره گفت: به دنبال اعلام فراخوان برگزاری مدرسه تابستانی و کارگاه مشترک با دانشگاه زوریخ از سوی اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس، دو گروه آموزشی دانشکده بهداشت با همکاری معاونت بین‌الملل دانشکده نسبت به آماده‌سازی پروپوزال مشترک مدرسه تابستانی اقدام کردند.
وی با اشاره به اینکه پس از چند ماه بررسی، پروپوزال مشترک گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده بهداشت با هدایت دکتر غلامرضا مولوی و دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ مورد پذیرش قرار گرفت، اظهار داشت: این پروپوزال با عنوان پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماری‌ها، موفق به کسب گرنت 15 هزار فرانکی دانشگاه زوریخ شده است.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت تصریح کرد: تهیه این پروپوزال و توافق با دانشگاه زوریخ براساس بستر ارگانیکی که از قبل میان دو مجموعه وجود داشت، اتفاق افتاد و از فرصت دریافت این گرنت برای شروع شکل جدیدی از همکاری مشترک استفاده شد.
دکتر تکیان با بیان اینکه ارتباط دکتر غلامرضا مولوی، عضو هیأت‌علمی گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده بهداشت با پروفسور فرانک رولی، مسئول دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ از حدود پنج سال پیش آغاز و زمینه‌ساز همکاری وی با دانشکده به عنوان یکی از اساتید مدعو بین‌المللی شده است، گفت: در قالب همکاری با پروفسور رولی، چند پروژه‌ تحقیقاتی تعریف و به مرحله اجرا رسید.
وی اضافه کرد: این تعاملات زمینه‌ساز ارائه پیشنهاد همکاری برای برگزاری مدرسه تابستانی به مسئول دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ شد که در حاشیه یازدهمین نشست مجمع جهانی سلامت در برلین با پروفسور فرانک رولی نهایی شد، که امروز شاهد به نتیجه رسیدن آن هستیم.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت محل برگزاری مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماری‌ها را جزیره کیش اعلام کرد و اظهار داشت: فعالیت پردیس بین‌الملل در جزیره کیش و امکان بهره‌مندی از امکانات موجود دانشگاه در کنار ورود و خروج راحت‌تر مهمانان و مدعوین خارجی دلیل انتخاب این جزیره برای برگزاری دوره مذکور است.
دکتر تکیان زمان پیش‌بینی‌شده برای مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی را نیمه اول اسفند 98 به مدت پنج روز دانست و افزود: طبق تصمیمات اخذ شده میان طرفین، این دوره باید تا پایان فصل نخست سال 2020 برگزار شود، بنابراین با توجه به شرایط آب و هوایی کیش، بهترین زمان پیش از نوروز 99 تعیین شد.
وی با تأکید بر اینکه برنامه آموزشی مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی و فراخوان مربوط به آن تا اوایل دسامبر 2019 نهایی خواهد شد، اظهار داشت: اطلاع‌رسانی در خصوص برگزاری این دوره از طریق وب‌سایت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه زوریخ انجام خواهد شد ضمن اینکه تلاش می‌شود از سایر مبادی چون سایت یونسکو و وب‌سایت‌های انجمن انگل‌شناسی و اپیدمیولوژی استفاده شود.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت خاطرنشان کرد: تا پایان ژانویه 2020 بررسی درخواست متقاضیان مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی و انتخاب شرکت‌کنندگان نهایی خواهد شد.
دکتر تکیان همچنین هدف بلندمدت دانشکده بهداشت را ایجاد دپارتمان پزشکی تکاملی در دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: پزشکی تکاملی (Evolutionary Medicine) حوزه‌ای میان‌رشته‌ای است که دانشگاه‌های بزرگ و شناخته‌شده جهان چون زوریخ چند سالی است که سرمایه‌گذاری بر روی آن را آغاز کرده‌اند و فرصتی برای دانشگاه خواهد بود که با توجه به ظرفیت‌های موجود به این عرصه بیش از گذشته ورود کند.
دکتر غلامرضا مولوی، عضو هیأت‌علمی دانشکده بهداشت نیز به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخت و گفت: با آغاز مسیر جدیدی در تحقیقات با عنوان پزشکی تکاملی، گروه انگل‌شناسی دانشکده بهداشت اقدام به مطالعات آسیب‌شناسی بیماری‌های انگلی در دوره‌های باستان و قبل از تاریخ کرد.
وی ادامه داد: در همین راستا Chehrabad Saltmummy & Saltmine Exploration Project به عنوان پروژه‌ی تحقیقاتی مشترک میان اداره کل میراث فرهنگی زنجان، سایت تاریخی چهرآباد زنجان، دانشگاه‌های اروپایی بوخوم (همکار اصلی بین‌المللی این پروژه)، زوریخ، یورک، آکسفورد و بزانسون و دانشگاه علوم پزشکی تهران تعریف شد.
این استاد دانشگاه افزود: تعدادی از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشکده بهداشت بر روی این حیطه به ویژه انگل‌شناسی بقایای بیولوژیک باستان کار کردند و نتایج آن در قالب شش تا هفت مقاله تاکنون به چاپ رسیده است.
دکتر مولوی با اشاره به اینکه مشخص شدن قابلیت‌های دانشگاه در این حوزه زمینه‌ساز فعالیت مشترک بر روی پایان‌نامه دکترای تخصصی یکی از دانشجویان با موضوع بررسی عوامل انگلی بقایای بیولوژیک  معدن چهرآباد زنجان با استفاده از روش مولکولی شد، اظهار داشت: این پایان‌نامه با هدایت این‌جانب و دکتر فرانک رولی از دانشگاه زوریخ سوئیس در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در این مسیر با مشارکت مستقیم دانشگاه زوریخ و مرکز تصویربرداری مرکز قلب تهران به مسئولیت دکتر شیرانی، انجام سی‌تی‌اسکن بر روی مومیائی‌های نمکی در جریان است.
دکتر مولوی اضافه کرد: همچنین جامعه باستان‌شناسی کشور بسیار علاقه‌مند برای مطالعات مشابه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کشور شدند که این رویکرد تفکر ایجاد انستیتو پزشکی تکاملی و یا مرکز تحقیقات پالئوپارازیتالوژی، پالئوپاتولوژی و پالئومیکروبیولوژی در آینده نزدیک را تقویت کرد.
عضو هیأت‌علمی گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده بهداشت ادامه داد: مقوله پزشکی تکاملی تمام رشته‌های پاراکلینیکی و کلینیکی در علوم پزشکی را در برمی‌گیرد و ما در آینده با تشکیل اتاق فکری متشکل از تخصص‌های مختلف اعم از چشم‌پزشکی، زنان و زایمان، دندانپزشکی و ارتوپدی، فرصت استفاده از داده‌های به دست آمده را برای همه فراهم می‌کنیم. 
دکتر مولوی در ادامه با اشاره به برگزاری مدرسه پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماری‌ها در کیش با تکیه بر همکاری‌های از پیش شکل گرفته با دانشگاه زوریخ، گفت: تعداد 20 تا 25 متقاضی از ایران و سایر کشورها در گرایش‌های مختلف چون آناتومی، ارتوپدی، بیماری‌های قلب و عروقی، تصویربرداری و جراحی امکان شرکت در این مدرسه را خواهند داشت.
وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به دستاوردها و یافته‌های موجود، مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی نکات جالب و جذابی برای جامعه پزشکی و پیراپزشکی داخلی و خارجی به همراه داشته باشد.

 

خبرنگار: مهناز وحیدی

نظر شما :
captcha
Close