به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل در این نشست که سهشنبه 19 آذر 98 برپا شد، دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر فرساد نوري زاده، معاون مركز رشد استعدادهاي درخشان و دکتر اردلان شریعت از مدیریت توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل نیز حضور داشتند.
در ابتدا، دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل به ارائه توضیحاتی در خصوص شکلگیری و آغاز به کار کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل دانشگاه پرداخت و گفت: از حدود یک سال پیش پس از تصویب اساسنامه و انتشار فراخوانی در سطح دانشکدهها و واحدهای زیرمجموعه دانشگاه این کمیتهها فعال شدند و پس از آن تشکیل مجمع، انتخاب اعضاء و تعیین گروههای کاری در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه گروههای کاری کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل تاکنون برنامههای مختلفی را اجرایی کردهاند، اظهار داشت: این در حالی است که برخی از دانشکده پیشرو بودهاند و بخشی دیگر نیز در مراحل ابتدایی فعالیتهای خود هستند.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل هدف از این گردهمایی را نیز آشنایی دبیران کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل با یکدیگر و به اشتراک گذاشتن دستاوردها و اقدامات انجام شده دانست.
دکتر متوسلی با اشاره به برگزاری دو جلسه مشترک با اعضای کمیتهها در سطح دانشکدهها، بیان داشت: نتایج فعالیتهای دانشجویان در همین مدت کوتاه با تکیه بر پشتکار، دقت و سختکوشی آنها بسیار تأثیرگذار و مصداق واقعی کار دانشجویی بوده است.
پس از آن دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه با بیان اینکه افزایش توانمندی دانشجویان در حیطه بینالملل در دستور کار کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل قرار دارد، گفت: به طور حتم برای بالابردن توانمندیها هیچ راهکاری بهتر از تجربه کردن نیست.
وی ادامه داد: آنچه شما دانشجویان برای تبدیل شدن به یک استاد خوب به آن نیاز دارید تنها در کلاس درس آموزش داده نمیشود بلکه باید فعالیت در حیطههای مختلف از جمله ارتباطات و تعاملات بینالمللی را تجربه کنید.
دکتر کردی با تأکید بر اینکه دانشجویان با افزایش توانمندیهای خود میتوانند در آینده دانشگاه مؤثر باشند، افزود: شاید بدیهیترین نمونه در این باره راهاندازی مرکز مهارتهای بالینی دانشگاه است که با همت و تلاش دانشجویان محقق شد.
وی اضافه کرد: کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل و اساسنامه تعریف شده برای آن به دانشجویان امکان تجربه برنامههای متنوع بینالمللی با همکاری یکدیگر را میدهد بنابراین برای تمرین مدیریت و در دست گرفتن آینده دانشگاه میتوانید از همکلاسیهایتان، گروههای آموزشی و دانشکده خود شروع کنید.
دکتر کردی همچنین نسبت به استفاده از ظرفیت دانشجویان در رویدادهای بینالمللی و تصمیمگیریهای این حوزه نیز ابراز علاقهمندی کرد و یادآور شد: با این رویکرد هم شما امکان کسب تجربیات جدید را خواهید داشت و هم بدنه بینالملل دانشگاه فرصت بهرهبرداری از افکار و ایدههای نوآورانه دانشجویان را به دست میآورند.
وی همچنین بر برگزاری جلسات منظم با دبیران کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل تأکید و خاطرنشان کرد: معاونت بینالملل در حد توان خود به صورت مادی و معنوی از فعالیتهای این کمیتهها حمایت خواهد کرد.
سپس دبیران و نمایندگان کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل دانشگاه گزارشی کوتاه از اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو ارائه کردند.
آنها همچنین به طرح پیشنهادات و درخواستهایی چون افزایش تعداد کشورهای شرکتکننده در پروژههای تبادل دانشجو، همکاری معاونت بینالملل با دانشکدهها در برگزاری مدارس تابستانی و زمستانی بینالمللی، حضور مسئولان میزهای همکاری دانشگاه با کشورهای مختلف در دانشکدهها و اطلاعرسانی در خصوص فرصتهای همکاری موجود، برگزاری جلسات آشناسازی دانشجویان جدیدالورود خارجی با قوانین و مقررات دانشگاه، ظرفیتهای موجود و فرهنگ و آداب و رسوم کشور، برگزاری رویدادهای بینالمللی دانشگاه به صورت مشترک میان دانشکدهها و با مشارکت دانشجویان خارجی و ایرانی، رفع مشکل انطباق واحدهای درسی دانشجویان شرکتکننده در پروژههای تبادل دانشجو، تسهیل شرایط استفاده از امکانات دانشگاه برای کمیتهها و اطلاعرسانی قویتر در خصوص ظرفیتهای دانشکدهها به منظور شرکت در پروژههای بینالمللی پرداختند.
در ادامه با تکیه بر مباحث مطرح شده، دکتر شریعت، از مدیریت توسعه امور بینالملل معاونت بین الملل بیان داشت: در حوزه جذب و بازاریابی بسیاری از نیازهای دانشجویان ایرانی و بینالمللی مشابه است.
وی به منظور ارتباط هر چه بیشتر دانشجویان ایرانی و خارجی با یکدیگر و کاهش فاصله میان آنها از تلاش برای برگزاری رویداد روز بینالملل به صورت ماهانه در هریک از دانشکدهها خبر داد و گفت: محتوای این برنامهها اعم از فعالیتهای مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی میتواند توسط کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل تعیین شود.
دکتر شریعت همچنین با توجه به ارتباط معاونت بینالملل دانشگاه با دفاتر سفارتخانهها، از نمایندگان و دبیران کمیتهها خواست نیازها و درخواستهای خود را به صورت مکتوب در اختیار مدیریت توسعه امور بینالملل قرار دهند.
دکتر پورغریب، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه نیز با اعلام حمایت از کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل، اظهار داشت: تجربه نشان داده خلاقیت، سختکوشی و ریسکپذیر بودن دانشجویان، موجب پیشبرد بهتر و سریعتر برنامهها میشود.
وی مشارکت دانشجویان در عرصههای مختلف در کنار تحصیل را موجب کامل شدن آنها دانست و گفت: به طور حتم فعالیت در عرصه بینالملل و برخورداری از تفکر بینالمللی سازی به دانشجویان در این مسیر کمک خواهد کرد.
دکتر پورغریب دانشجویان فعال در این کمیتهها را سفیران بینالمللی ساری دانشگاه دانست و از آنها خواست از فرصت موجود برای معرفی ظرفیتهای دانشگاه و کشور، همکاری مؤثر و مستمر با مراکز علمی خارج از کشور و اعتلای دانشگاه با بهرهگیری از ارتباطات بینالمللی استفاده کنند.
معاون بینالملل دانشگاه در جمعبندی این نشست بار دیگر بر اهمیت استفاده از پتانسیل دانشجویان در برنامهها و رویدادهای بینالمللی تأکید کرد و گفت: پیشنهاد میشود جلسات آشناسازی دانشجویان بینالمللی با قوانین دانشگاه و مباحث فرهنگی در بدو ورود، توسط کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل برگزار شود.
دکتر کردی با بیان اینکه در سطح دانشگاه و وزارتخانه تلاشهایی برای تسهیل شرایط شرکت در پروژههای بینالمللی چون تبادل دانشجو انجام شده است، افزود: اقدامات اصلی در این زمینه باید در سطح گروههای آموزشی و دانشکدهها صورت گیرد و ما نیز حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد.
وی همچنین یادآور شد: معاونت بینالملل دانشگاه درصدد طراحی مکانیسمی برای حضور دانشجویان در نشستهای مشترک با اساتید بینالمللی به تناسب حیطه تخصصی آنها است.
در پایان مقرر شد گردهمایی دبیران کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل به صورت منظم و به میزبانی معاونت بینالملل دانشگاه و یا دانشکدههای علاقهمند برگزار شود.
خبر و عکس: مهناز وحیدی