به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه در این باره گفت: هیأت دانشگاه متشکل از اینجانب، دکتر مهدی رضایی، معاون بینالملل و درمان دانشگاه، دکتر محمد عفت پناه، رئیس بیمارستان ضیائیان و مسئول بینالمللی سازی معاونت درمان و دکتر علیرضا نمازی، مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با کشورهای حوزه روسیه و قفقاز 26 تا 28 آذر 98 به جمهوری آذربایجان سفر کردند.
وی با اشاره به اینکه با دعوت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان و به منظور اجرایی کردن تفاهمنامه همکاری دو دانشگاه، مقدمات بازدید از ظرفیتهای این مجموعه فراهم شد، اظهار داشت: با وجود قرابتهای فرهنگی میان ایران و جمهوری آذربایجان، ارتباطات علمی با این کشور تاکنون کمرنگ بوده است.
معاون بینالملل دانشگاه یکی از دلایل این امر را زبان علمی این کشور (آذری یا روسی) عنوان کرد و بیان داشت: این در حالی است که پزشکان و نسل جوان جمهوری آذربایجان عمدتاً در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند.
دکتر کردی علت دیگر را تفاوت سیستم آموزشی و مدرک تحصیلی میان دو کشور عنوان کرد و ادامه داد: طی سالهای اخیر تغییراتی در سیستم آموزشی آنها اعمال و دورههای آموزشی به مدلهای رایج در دیگر کشورها از جمله ایران نزدیک شده است.
وی سپس به بازدیدها و نشستهای برگزار شده طی این سفر اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان با برخورداری از یک هزار و 200 دانشجوی ایرانی در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی، یکی از قدیمیترین مراکز علمی این کشور است که بیمارستان جراحی، داخلی، خون و آنکولوژی و مرکز تخصصی روانپزشکی زیرمجموعه آن مشغول به فعالیت هستند.
معاون بینالملل دانشگاه با بیان اینکه هیأت دانشگاه در گام نخست از بیمارستان داخلی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان بازدید کرد، گفت: با تکیه بر نیاز این مرکز به فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق (Interventional Cardiology)، صحبتهای اولیه برای برگزاری دورهای ویژه اساتید و حضور گروهی از پزشکان آنها در دانشگاه برای آشنایی با جراحیهای مرتبط با این حوزه انجام شد.
دکتر کردی تصریح کرد: همچنین مسئولان بیمارستان جراحی این دانشگاه با امکان جراحیهای مرتبط با کودکان، زنان، اورولوژی و قلب، درخواست ارائه آموزشهای فوق تخصصی به اساتید و برگزاری دوره برای رزیدنتهای خود را مطرح کردند که مورد توافق اولیه قرار گرفت.
وی مرکز تخصصی روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان را نیز مجموعهای مرجع در حیطه سلامت روان در این کشور معرفی کرد و اظهار داشت: در بازدید از این مرکز نیز بحث پیرامون موضوعات مختلف انجام و قرار شد گروهی از رزیدنتهای آنها برای گذراندن دورههای کوتاهمدت به دانشگاه علوم پزشکی تهران بیایند.
معاون بینالملل دانشگاه از دیدار نمایندگان دانشگاه با معاون آموزشی و مسئول بینالملل دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان خبر داد و افزود: طی این ملاقات طرفین در خصوص آموزش به اساتید و دانشجویان این دانشگاه در حیطههای ژنتیک، زیستشناسی سلولی و مولکولی و نانوتکنولوژی به توافق رسیدند و مقرر شد گروههای تخصصی دو دانشگاه در این باره برنامهریزی کنند.
دکتر کردی اضافه کرد: همچنین نمایندگان دانشگاه تعریف گرنت برای همکاریهای مشترک پژوهشی را به دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان پیشنهاد کردند که قرار شد بررسیهای لازم انجام شود.
وی تبادل دانشجو، برپایی مدرسه تابستانی ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان و برگزاری کنفرانس علمی مشترک ایران و آذربایجان در راستای توسعه تعاملات اساتید دو دانشگاه را از دیگر موضوعات توافق شده دانست.
دکتر کردی با بیان اینکه کلینیک دندانپزشکی دانشگاه آذربایجان با برخورداری از حدود 500 دانشجوی ایرانی نیز مورد بازدید هیأت دانشگاه قرار گرفت، تصریح کرد: این در حالی است که از بیمارستان بونادئا (Bona Dea International Hospital) به عنوان یکی از مراکز درمانی خصوصی این کشور نیز بازدید شد.
وی یکی از اهداف هیأت دانشگاه از این سفر را راهاندازی مرکز درمانی مشترک در جمهوری آذربایجان عنوان کرد و یادآور شد: در ارتباط با مسئولان تعدادی از بیمارستانهای این کشور صحبتهایی انجام و مقرر شد در صورت موافقت وزارت بهداشت آذربایجان، مذاکرات عملیاتیتر برای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی، میان طرفین انجام شود.
خبر: مهناز وحیدی