به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، این نشست از شورای مدیران معاونت بینالملل شنبه 12 بهمن 98 با تشریح بخش دوم برنامه عملیاتی مدیریت توسعه امور بینالملل این معاونت و بحث و بررسی پیرامون آن، آغاز شد.
سپس دکتر خاطره سیلانی، معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی گزارشی از مهمترین فعالیتهای حوزه بینالملل این دانشکده در سالهای 97 و 98 ارائه کرد و گفت: هماکنون حدود 50 دانشجوی بینالملل از 12 کشور جهان در دانشکده پرستاری و مامایی مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 28 دانشجوی خارجی این دانشکده فارغالتحصیل شدهاند، اظهار داشت: دورههای آموزشی دانشکده پرستاری و مامایی برای این گروه از دانشجویان به زبان انگلیسی برگزار شده است.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی تصریح کرد: از مدتی پیش ضرورت یادگیری زبان فارسی برای دانشجویان مقطع دکترای تخصصی دو رشته پرستاری و بهداشت باروری برداشته شده و این در حالی است که با هدف ارتباط با بیماران، آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی سایر مقاطع همچنان ادامه دارد.
دکتر سیلانی افزود: این دانشکده در برنامهریزی مقدماتی برای راهاندازی شاخه پرستاری و مامایی شعب بینالملل دانشگاه در عراق حضوری فعال داشته و در این مسیر نسبت به آمادهسازی برنامههای آموزشی اقدام و نحوه همکاریهای خود را مشخص کرده است.
وی با اشاره به ارتباطات برقرار شده با دانشگاه کوچ (KOC) ترکیه به دنبال سفر نمایندگان دانشکده به این کشور، بیان داشت: این تعاملات منجر به توافق طرفین برای انجام پژوهشهای مشترک چون مشارکت در پایاننامه دانشجویان شد که خوشبختانه حداقل دو مورد از مشارکت ها به مرحله عملیاتی رسیده است.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی اضافه کرد: با همکاری مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با دانشگاهها و مراکز علمی آلمان، امکان ملاقات با دکتر Von Hoff مدیر کاریابی موسسه UBG فراهم شد که وی در خصوص گسترش ارتباطات دانشکده با مراکز علمی کشور آلمان و به رسمیت شناخته شدن برنامه آموزشی کارشناسی پرستاری قول مساعد همکاری داد.
دکتر سیلانی ادامه داد: از کانال ارتباطی این استاد آلمانی قرار است با دپارتمان مراقبتهای بهداشتی دانشگاه علوم کاربردی فولدا واقع در شهر لایپزیگ آلمان ارتباطاتی برقرار و در خصوص برگزاری دورههای کوتاهمدت و اجرای دورههای آموزشی مشترک و تبادل دانشجو رایزنی شود .
وی افزود: دانشکده پرستاری و مامایی در راستای اجرای دورههای مشترک آموزشی با دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا نیز برنامههای خود را اعلام کرده است.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی به اقدامات انجام شده در راستای بازنگری بر روی کوریکولوم آموزشی کارشناسی پرستاری نیز اشاره کرد و اظهار داشت: دانشکده پیگیر کاهش این دوره به سه سال عمومی و یک سال تخصصی برای دانشجویان بینالمللی است که البته با حمایت کافی می تواند نهایی شود .
دکتر سیلانی همچنین از همراهی معاون پژوهشی دانشکده پرستاری و مامایی با تیم اعزامی دانشگاه به سوئیس در سال 2019 خبر داد و گفت: نتیجه تعاملات ایجاد شده اجرای حداقل سه پایاننامه و طرح تحقیقاتی مشترک با پروفسور Serge Brand و دکتر دنا صادقی، اساتید مدعو دانشگاه و اعضای هیأتعلمی دانشگاه بازل سوئیس است.
دکتر سیلانی همچنین توضیحاتی در خصوص گذراندن دوره فرصت مطالعاتی دانشجوی دانشگاه ساپینزای ایتالیا و دوره کوتاهمدت دانشجوی دانشگاه رتردام هلند در این دانشکده بیان کرد و افزود: این تجارب زمینهساز افزایش علاقهمندی اساتید و اعضای هیأتعلمی برای تعاملات مشابه شد که امیدواریم تداوم داشته باشد.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی با بیان اینکه پنج دانشجوی کارشناسی این دانشکده در برنامه تبادل دانشجوی پروژه اراسموس شرکت کردند، تصریح کرد: همچنین اولین دانشجوی دانشگاه، از دانشکده پرستاری و مامایی موفق به حضور در برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترای تخصصی (Cotutelle) با همکاری دانشگاه مک کوئری استرالیا شد و سه نفر دیگر از دانشجویان نیز هماکنون در انتظار اعزام هستند.
وی توضیحاتی در خصوص تفاهمنامه منعقد شده میان این دانشکده با دانشکده پرستاری دانشگاه بوستون و فعالیتهای انجام شده در راستای عملیاتی کردن آن ارائه کرد و افزود: طی دو سال اخیر به منظور افزایش همکاریهای بین دانشکدهای، اقدامات خوبی انجام شده که برگزاری کارگاهی توسط دکتر فرناندو سالگادو، استاد دانشگاه سانتیگو د کمپوستلا و استاد مدعو دانشکده طب ایرانی در دانشکده پرستاری و مامایی از جمله دستاوردهای آن به شمار میآید.
دکتر سیلانی با اشاره به برگزاری نخستین دوره کارآموزی مشترک دانشجویان ایرانی و بینالمللی دانشکده پرستاری و مامایی به صورت پایلوت، اظهار داشت: با تکیه بر نقاط ضعف و قوت این دوره، بازنگریهای لازم انجام و دوره با ترکیب جدیدی برای دومین بار برگزار خواهد شد.
وی در ادامه کمیته دانشجویی فعالیتهای بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی را معرفی و به تشریح ساختار و نحوه عضوگیری آن پرداخت و بیان داشت: دانشجویان عضو، افزایش روند تبادل دانشجو با مراکز علمی و دانشگاههای خارج از کشور را به عنوان یکی از اهداف اصلی کمیته تعریف کردهاند.
معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی به حضور دانشجویان بینالملل در مناسبتها و برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشکده چون ضیافت یلدا، جشنواره غذا و دورهمی صمیمی با دانشجویان و اساتید مسیحی به مناسبت سال جدید میلادی نیز اشاره کرد و یادآور شد: این دانشکده در رتبهبندی فعالیتها و همکاریهای بینالمللی میان تمام دانشکدههای پرستاری کشور رتبه نخست را کسب و از سوی وزارت بهداشت مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر سیلانی گزارش خود را با اعلام رئوس برنامههای بینالملل این دانشکده در سال 2020 پایان داد و اجرای دوره مشترک لیسانس پرستاری با دانشگاه علوم کاربردی فولدا با تأکید بر پرستاری سالمندی، گسترش همکاریهای مشترک با دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت، ارتقاء وبسایت انگلیسی دانشکده و برگزاری مدارس تابستانی با دانشگاههای برتر کشورهای اسکاندیناوی را از جمله این برنامهها دانست.
در پایان ضمن تقدیر از اقدامات بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی، اعضای شورای مدیران معاونت بینالملل دیدگاهها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
توضیح اینکه دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر عباسعلی کوکب، مشاور معاون بینالملل دانشگاه، دکتر امید امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بینالملل، دکتر کوروش جعفریان، رئیس کالج بینالملل دانشگاه، دکتر وحید ضیایی، دکتر احمد اسماعیلزاده و دکتر الهه متوسلی معاونان آموزشی، پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر محمدرضا خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل معاونت بینالملل، دکتر امیرحسین معماری، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر مینا حاجی فرج تبریزی، سرپرست مدیریت توانمندسازی بینالمللی نیروی انسانی معاونت بینالملل و دکتر خاطره سیلانی، معاون بینالملل دانشکده پرستاری و مامایی در این نشست حضور داشتند.
خبر: مهناز وحیدی
عکس: آرشیو