به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، این دوره در راستای راهاندازی مرکز پزشکی هستهای شهر کابل، یکشنبه 20 بهمن 98 با حضور دکتر مهدی عقیلی، رئیس بخش رادیوتراپی انستیتو کانسر و رابط این دوره با سازمان انرژی اتمی، دکتر شهاب شیبانی، عضو هیأتعلمی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی ایران و نماینده این سازمان، دکتر حسنعلی ندایی، رئیس بخش فیزیک رادیوتراپی انستیتو کانسر و شش کارشناس و پزشک متخصص افغانستانی در سالن شورای مرکز تحقیقات سرطان انستیتوکانسر ایران کلید خورد.
دکتر عقیلی، رئیس بخش رادیوتراپی انستیتو کانسر در آغاز ضمن خوش آمدگویی به حاضران، پیشینهای از تعاملات انجام شده میان سازمان انرژی اتمی ایران، کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای همکاریهای مشترک ارائه داد و گفت: مشکلات افغانستان در خصوص درمان بیماران مبتلا به سرطان و سوابق حدود 50 ساله دانشگاه در آموزشهای تخصصی این حوزه، زمینهساز ارائه پیشنهاداتی برای برگزاری دورهای ویژه کارشناسان و پزشکان متخصص شد.
وی تصریح کرد: پیگیریها در این باره سبب شد موضوع برگزاری دوره آموزشی یک ساله پزشکی هستهای و تصویربرداری تشخیصی با مساعدت آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در دیدار اینجانب و دکتر شیبانی، نماینده سازمان انرژی اتمی ایران با نمایندگان کمیسیون عالی انرژی اتمی افغانستان، نهایی شود که خوشبختانه امروز شاهد آغاز آن هستیم.
رئیس بخش رادیوتراپی انستیتوکانسر با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمیترین و برترین مرکز علوم پزشکی کشور هر ساله پذیرنده بهترین دانش آموزان ایرانی و متقاضیانی از کشورهای مختلف است، اظهار داشت: این در حالی است که به دلیل امکانات و پیشرفت این مجموعه در ارائه خدمات درمانی، بیماران از سراسر کشور و کشورهای همسایه از جمله افغانستان به بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاه مراجعه میکنند.
دکتر عقیلی افزود: برگزاری دوره مذکور فرصتی برای آموزش و انتقال تجارب به کشور دوست و همسایه افغانستان و شروع خوبی برای همکاری با سازمانهای انرژی اتمی دو کشور است که امیدواریم تداوم داشته باشد و شاهد برپایی دورههای مشابه برای دیگر متقاضیان افغان باشیم.
وی همچنین با تأکید بر اینکه دوره آموزشی پزشکی هستهای و تصویربرداری تشخیصی طبق پروتکل سازمان بینالمللی انرژی اتمی یک ساله خواهد بود، اضافه کرد: برای هریک از کارشناسان و متخصصان حاضر یک سرپرست (Supervisor) و سرفصلهای مشخصی برای آموزش با تکیه بر فیلد تخصصی آنها تعیین شده است.
سپس دکتر شیبانی، نماینده سازمان انرژی اتمی نیز برگزاری این دوره را امکانی برای نشان دادن تواناییهای جمهوری اسلامی ایران در مسیر استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای به ویژه مقوله کنترل و مبارزه با سرطان، به عنوان یکی از موضوعات همهگیر در دنیا دانست.
وی زمینه تخصصی فعالیت خود را تولید محصولات مورد استفاده در زمینه پزشکی هستهای و رادیوتراپی اعلام کرد و بیان داشت: در همین راستا از مدتی پیش تعامل با دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مجموعهای با سابقه و فعال در حوزه تشخیص و درمان سرطان مورد توجه قرار گرفت که همکاری برای اجرای دوره پزشکی هستهای و تصویربرداری تشخیصی از نتایج آن به شمار میآید.
دکتر شیبانی در ادامه خطاب به کارشناسان و متخصصان حاضر گفت: سعی کنید با انتقال صحیح دانش و تجربیات این دوره به کشورتان، بستر همکاریهای آتی را فراهم کنید.
وی همچنین تصریح کرد: گسترده شدن دورهها و یا تعریف برنامههای همکاری جدید ارتباط نزدیکی با ماحصل کار، نتایج یادگیری کارشناسان حاضر و نظر نهایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی دارد.
دکتر حسنعلی ندایی، رئیس بخش فیزیک رادیوتراپی انستیتو کانسر نیز به سوابق حضور دانشجویانی از کشور افغانستان در این مجموعه اشاره و از دوره آموزشی پزشکی هستهای و تصویربرداری تشخیصی به عنوان سرفصل تازهای از همکاریهای بینالمللی دانشگاه یاد کرد.
وی با بیان اینکه برنامه مدونی برای این دوره آماده و کلاسها به صورت نظری و عملی برگزار خواهد شد، اضافه کرد: در این فرصت یکساله کارشناسان با فناوریهای جدیدی آشنا میشوند که برای راهاندازی مرکز پزشکی هستهای در کابل بسیار کمککننده خواهد بود.
در پایان، کارشناسان و متخصصان افغانستانی ضمن معرفی خود به طرح سؤالاتی پرداختند که توسط دکتر عقیلی و دکتر شیبانی پاسخ داده شد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی