به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که یکشنبه 24 فروردین 99 در سالن شورای این معاونت برگزار شد، دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل نیز حضور داشت.
در آغاز، ایزد محمد خواجه، محمدحسین ماهگلی و علیرضا میرزایی به نمایندگی از دانشجویان ایرانی و خارجی به طرح مسائل دانشجویان در دوران همهگیری ویروس کرونا پرداختند.
پرداخت کارانه طرح کارورزی به دانشجویان شهریه پرداز، همکاری دانشگاه در دوران شیوع ویروس کرونا با دانشجویان ایرانی و بینالمللی که شهریه خود را نپرداخته یا نیمی از آن را پرداختهاند به منظور استفاده از سامانه سیپاد و انجام فعالیتهای آموزشی، دسترسی ضعیف و یا عدم دسترسی برخی از دانشجویان بینالمللی به اینترنت پس از بازگشت به کشورهایشان و مسائل پیش روی آنها برای شرکت در کلاسهای آموزشی و ارسال نامهها و درخواستهایشان به دانشگاه، تخفیف در شهریه دانشجویان و عدم افزایش شهریه در ترم آتی با توجه به مشکلات اقتصادی دوران کرونا، تأمین اقلام و تجهیزات بهداشتی مورد نیاز دانشجویان برای حضور در بخشهای بالینی، ضعف دانشکدهها در برگزاری با کیفیت کلاسهای مجازی و آنلاین و وضعیت شهریه پرداختی دانشجویان در صورت حذف ترم تحصیلی به عنوان مهمترین دغدغههای دانشجویان توسط نمایندگان آنها مطرح شد.
دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه در پاسخ به مباحث مطرح شده، گفت: با تکیه بر خودگردان بودن پردیس بینالملل دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، عدم بهرهمندی این مجموعهها از یارانه دولتی و مسائل مالی پیش رو، امکان پرداخت کارانه طرح کارورزی به دانشجویان شهریه پرداز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تلاش میشود در دوران کرونا با دانشجویان ایرانی و بینالمللی که شهریه خود را نپرداخته یا نیمی از آن را پرداختهاند به منظور استفاده از سامانه سیپاد و انجام فعالیتهای آموزشی همکاری لازم صورت گیرد، اظهار داشت: این موضوع در هیأترئیسه پردیس بینالملل مطرح و مصوبات جهت تصمیمگیری نهایی در اختیار هیأتامنای دانشگاه قرار میگیرد.
معاون بینالملل دانشگاه با تأکید بر اینکه ممکن است در ترم آتی نیز با کرونا و پیامدهای آن مواجه باشیم، افزود: با شرایط پیش رو و بازگشت تعداد قابلتوجهی از دانشجویان بینالمللی به کشورهایشان، در صدد راهاندازی سیستمی آنلاین برای ارتباط سریع و راحت این دانشجویان با مدیران و مسئولان و ارسال نامهها و درخواستهایشان هستیم.
دکتر کردی تصریح کرد: معاونت و پردیس بینالملل دانشگاه تلاش میکنند از طریق این سیستم به مسائل، دغدغهها و درخواستهای دانشجویان بینالمللی در کمترین زمان ممکن پاسخگو باشند.
وی تخفیف در شهریه دانشجویان و یا عدم افزایش شهریه ترم آتی را نیز منوط به بررسی دقیقتر میزان هزینهها توسط روسای دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پردیس بین الملل دانست و بیان داشت: روند ترم جاری برگزاری 80 درصد کلاسهای تئوری به صورت آنلاین و 20 درصد مابقی به صورت حضوری و عملی طی تابستان خواهد بود که در صورت تأثیر بر هزینهها و کاهش آن، با تخفیف شهریه دانشجویان موافقت میشود.
معاون بینالملل دانشگاه اضافه کرد: پردیس بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران طی چند سال اخیر حداقل افزایش شهریه را داشته است و برای ترم آتی نیز با توجه به مسائل اقتصادی ناشی از کرونا، حداکثر همکاری با دانشجویان خواهد شد.
دکتر کردی با بیان اینکه پیرو افزایش تولید اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونیکننده در کشور مدتی پس از شیوع ویروس کرونا، به نظر نمیرسد بخشهای بالینی دانشکدهها با کمبودی مواجه شوند، اظهار داشت: در خصوص مدیریت استفاده از این اقلام نیازمند همکاری بیشتر دانشجویان و طراحی مدلهای کارآمدتر هستیم.
وی با تأکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا فرصتی برای مجازیسازی آموزش و تلاش برای بهبود زیرساختهای مورد نیاز را فراهم کرد، گفت: دانشگاه درصدد برگزاری کلاسهای مجازی و آنلاین با سطح کیفی مناسب است بنابراین انتقال چالشها و موانع و همراهی بیش از پیش دانشجویان میتواند، این مجموعه را در ارتقاء وضع موجود یاری کند.
معاون بینالملل دانشگاه سیاست وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران را تداوم آموزش دانشجویان در شرایط فعلی عنوان کرد و افزود: در صورت عدم امکان ادامه ترم تحصیلی، دانشجویان میتوانند بدون احتساب سنوات، مرخصی تحصیلی بگیرند.
دکتر کردی یادآور شد: وضعیت شهریه پرداختی دانشجویان با حذف ترم تحصیلی، مطابق با آییننامه مالی محاسباتی دانشگاه خواهد بود.
دکتر پورغریب، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه نیز در خصوص ایجاد سیستمی آنلاین برای ارتباط دانشجویان بینالمللی دانشگاه با مسئولان و مدیران حوزه بینالملل حداقل در زمان شیوع ویروس کرونا، گفت: به نظر میرسد میتوان مجرای ارتباطی را در قالب سامانه سیپاد ایجاد و امکان تعامل دانشجویان را فراهم کرد.
وی همچنین بر همکاری دانشجویان با دانشکدهها و مراکز درمانی در استفاده صحیح از اقلام و مواد بهداشتی طی دوره شیوع ویروس کرونا تأکید کرد.
دکتر پورغریب خاطرنشان کرد: خدمات دانشجویی اعم از تغذیه، آموزش و اینترنت توسط این معاونت به صورت یکسان و با کیفیت مشابه به دانشجویان ایرانی و بینالملل ارائه میشود.
خبر و عکس: مهناز وحیدی