به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل در آغاز این نشست که شنبه 20 اردیبهشت 99 برپا شد، گفت: با هدف پرداختن به مهمترین موضوعات آموزشی عالی در جهان که تحت تأثیر شیوع و همهگیری ویروس COVID-19 قرار گرفته، معاونت بینالملل دانشگاه 29 تا 31 اردیبهشت 99 میزبان سمپوزیوم- وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی است.
وی با اشاره به برگزاری سمینار بینالمللی سازی آموزش عالی (IHE Seminar) در سال 96 توسط این معاونت، اظهار داشت: دستاوردهای برپایی این سمینار چون طرح مهمترین مباحث روز بینالمللی سازی آموزش عالی و شکلگیری شبکه ارتباطی از اساتید و صاحبنظران این حوزه در اقصی نقاط جهان سبب شد، برنامهریزی برای برپایی سمپوزیوم- وبینار با موضوع COVID-19 در دستور کار قرار گیرد.
مدیر روابط بینالملل معاونت بینالملل تصریح کرد: این سمپوزیوم-وبینار در قالب پنج پنل و در سه روز جداگانه برنامهریزی شده که هر پنل به مدت سه ساعت و با حضور حداقل پنج سخنران و یک مدیر برگزار خواهد شد.
دکتر نکوفر با تأکید بر اینکه محوریت اصلی پنل نخست چگونگی تغییر در سیاست و خطمشی بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا (شرایط نرمال جدید یا کرونا-همزیستی) خواهد بود، بیان داشت: در پنل دوم سمپوزیوم به چالشها و فرصتهای اجرای آموزش الکترونیک (E-Learning) برای اساتید و دانشجویان در شرایط کرونا پرداخته میشود ضمن اینکه پنل روز سوم خود شامل سه پنل همزمان با تمرکز بر چالشهای آموزشی رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت و دیگر رشتههای علوم پزشکی در پساکرونا و شرایط نرمال جدید است.
وی از برپایی این پنل ها به زبان انگلیسی خبر داد و گفت: با 54 استاد و سخنران مطرح جهانی برای شرکت در سمپوزیوم- وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی مکاتباتی انجام شد.
مدیر روابط بینالملل معاونت بینالملل به مشارکت و همکاری 34 سخنران صاحبنظر بینالمللی از 25 دانشگاه و موسسه از ایران و 15 کشور در این سمپوزیوم اشاره و اضافه کرد: سخنرانان بینالمللی با تنوع ملیتی قابلتوجه، از کشورهای ایران، کانادا، اسپانیا، استرالیا، جمهوری چک، یونان، مالزی، تایلند، چین، فنلاند، آلمان، آمریکا، هنگکنگ، ایتالیا، تانزانیا و هلند در این گردهمایی بینالمللی شرکت میکنند.
دکتر نکوفر افزود: برخی از این سخنرانان در سمینار بینالمللی سازی آموزش عالی (IHE Seminar) حضوری فعال داشتهاند و بعضی دیگر نیز به عنوان شرکا و یا استاد مدعو بینالمللی با دانشگاه همکاری میکنند که این موضوع نشانگر زیرساختهای قوی شبکه جهانی معاونت بینالملل دانشگاه است.
وی با تقدیر از همکاری جمعی از معاونان بینالملل دانشکدهها در معرفی سخنرانان به کمیته علمی سمپوزیوم، به بیان توضیحاتی در خصوص هریک از مدعوین ایرانی و خارجی پرداخت.
مدیر روابط بینالملل معاونت بینالملل ساعت برگزاری سمپوزیوم- وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا را 4/30 عصر به وقت ایران معادل با 12 بعدازظهرGMT اعلام کرد و گفت: این سمپوزیوم تحت برنامه ZOOM و در سالن دارالفنون واقع در طبقه نهم ستاد مرکزی دانشگاه به عنوان هاب اصلی برگزار خواهد شد.
دکتر نکوفر با بیان اینکه به زودی شرایط دریافت امتیاز توانمندسازی آموزشی برای اعضای هیأتعلمی و امتیاز آموزش ضمن خدمت کارکنان به دنبال شرکت در این سمپوزیوم- وبینار اعلام میشود، یادآور شد: علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت www.ihescovid19webinar.com مراجعه و به منظور ثبتنام رایگان از طریق لینک https://zoom.us/j/83499446649 اقدام کنند.
سپس دکتر امیرحسین معماری، مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل، سیستم حمایت از دانشجو (Triple S) را معرفی کرد و گفت: طرح درخواستهایی از سوی دانشجویان بینالمللی دانشگاه در خصوص مباحث اجتماعی، سلامت، آموزشی، مالی (شهریه، بورسیه، خوابگاه) و قانونی و مسائلی که در این زمینهها با آن مواجه هستند، تفکر تغییر در سیستم مدیریت دانشجویان را تقویت کرد.
وی افزود: با تکیه بر اینکه عدم توجه به این مسائل، چالشهایی چون از دست دادن دانشجویان، کاهش متقاضیان بینالمللی با کیفیت و از دست دادن سهم بازار منطقه و جهان را در پی خواهد داشت، راهاندازی سیستم حمایت از دانشجو در دستور کار قرار گرفت.
مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل استفاده از این سیستم را زمینهساز افزایش وفاداری مشتریان به برند دانشگاه، بالا رفتن سطح رضایتمندی دانشجویان، افزایش رؤیت پذیری برند دانشگاه در سطح بینالملل، پاسخگویی به نیازهای دانشجویان و افزایش کارایی و اثربخشی فعالیتها دانست.
دکتر معماری با بیان اینکه Triple S در پنج فاز مشخص راهاندازی خواهد شد، اظهار داشت: این سیستم دارای یک چرخه حیات (Life Cycle) خواهد بود که وضعیت دانشجو از زمانی که متقاضی است تا ثبتنام، پرداخت مالی، تحصیل و فارغالتحصیلی را مدیریت میکند.
وی اضافه کرد: چرخش کار در این سیستم با جمعآوری اطلاعات دانشجویان و متقاضیان و تحلیل مشکلات و دستهبندی آنها آغاز و با اطلاعرسانی به دانشجو، مراقبت از وی و حل مسأله و مشاهده و ارزیابی ادامه مییابد.
دکتر معماری اضافه کرد: سیستم حمایت از دانشجو در ساختار مدیریت پروژه تعریف شده و مدل فرآیندهایی که انجام میشود، بسیار دقیق خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه خدمات موجود در Triple S شامل سرویسهای قبل از ورود به کشور، دانشجویی، مالی، آموزشی و پژوهشی است، اظهار داشت: واحدهای ارائه دهنده این خدمات مدیریت توسعه امور بینالمللی و مدیریت توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل، معاونتهای دانشجویی و فرهنگی، آموزشی و پژوهشی پردیس بینالملل و کالج بینالملل دانشگاه خواهند بود.
مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل این رویکرد را زمینهساز تحول در نوع نگاه به بینالمللی سازی و تغییر در ساختار مدیریت توسعه امور بینالمللی دانست و تصریح کرد: تلاش بر این است که نوع ارتباط با متقاضیان و دانشجویان را از شکل اداری به ارتباطی انسانی و سرمایهای تغییر دهیم.
دکتر معماری با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان خواهان افزودن یک ساختار اداری به ساختارهای قبلی نیستیم، تصریح کرد: با شکلگیری سیستم حمایت از دانشجو امیدواریم ضمن بهینهسازی کمی و کیفی نیروی انسانی، شاهد یکپارچهسازی واحدهای معاونت بینالملل دانشگاه باشیم.
در ادامه، با طرح نقطه نظرات و پیشنهادات توسط اعضای حاضر، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه از فعالیتهای صورت گرفته در راستای برگزاری سمپوزیوم- وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی و راهاندازی سیستم حمایت از دانشجو قدردانی کرد.
وی بر اهمیت درگیر شدن هر چه بیشتر واحدهای صف و محیط با فعالیتها و رویدادهای بینالمللی چون سمپوزیوم مذکور تأکید کرد و این رویکرد را سبب افزایش احساس تعلق اعضای هیأتعلمی و کارکنان به مقوله بینالمللی سازی دانشگاه دانست.
معاون بینالملل دانشگاه افزود: همچنین لزوم مستندسازی مجموعه فعالیتهای انجام شده برای برگزاری این سمپوزیوم- وبینار بینالمللی احساس میشود.
دکتر کردی با اشاره به اهمیت حفظ شبکه ارتباطی شکل گرفته برای برپایی این گردهمایی بینالمللی، تصریح کرد: با توجه به حرکت آموزش عالی در جهان به سمت و سوی آموزش الکترونیک یا از راه دور به ویژه در شرایط کنونی، تداوم ارتباطات میتواند به دانشگاه در طی مسیر بینالمللی سازی کمک کند.
توضیح اینکه دکتر محمدحسین نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر کوروش جعفریان، رئیس کالج بینالملل دانشگاه، دکتر وحید ضیایی، دکتر احمد اسماعیلزاده و دکتر الهه متوسلی، معاونان آموزشی، پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر رضا یزدانی، رئیس دانشکده دندانپزشکی پردیس بینالملل، دکتر محمدرضا خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر سیف اله مرادی، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر فاطمه حاج علی عسگری، سرپرست مدیریت بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل و دکتر محمدمهدی فیضآبادی، مسئول امور بورسها و مأموریتهای آموزشی معاونت بینالملل نیز در این نشست حضور داشتند.
خبر: مهناز وحیدی
عکس: آرشیو