به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که دوشنبه 12 خرداد 99 در سالن شورای این معاونت برپا شد، دکتر محمدحسین پورغریب، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین ابوالفتح غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دکتر مهدی نوروزی، مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه، دکتر حامد شفارودی، مدیر تربیتبدنی دانشگاه، دکتر محمدحسین صادقیان، سرپرست مدیریت امور فرهنگی دانشگاه و دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل حضور داشتند.
در آغاز، دکتر متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل گزارشی از برنامههای اجرا شده برای دانشجویان بینالملل دانشگاه با شیوع کرونا در کشور را ارائه کرد و گفت: از اوایل اسفند 98 تاکنون همکاران معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، مسئولان خوابگاهها و کارکنان خدماتی و نگهبانان این مجموعهها تمامی تلاش خود را به صورت شبانهروزی برای کنترل ویروس COVID-19 و ایجاد آرامش میان دانشجویان خارجی خوابگاهی در تهران، کیش و دانشجویان بینالمللی غیرخوابگاهی به کار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه از مجموع 531 دانشجوي بینالملل خوابگاهی در تهران و کیش، 252 نفر پس از شیوع کرونا نتوانستند به کشورهایشان بازگردند، اظهار داشت: این دانشجویان در پنج خوابگاه تهران و کیش مستقر هستند و تاکنون به صورت همهجانبه از آنها حمایت شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل افزود: همچنین دانشجویان مشکوك به کرونا و کسانی که شیفت بیمارستانی داشتند در واحدهای جداگانه استقرار داده شدند ضمن اینکه تمامی خریدهای دانشجویان قرنطینه انجام و در محل خوابگاه به آنها تحویل داده میشد.
دکتر متوسلی ادامه داد: این در حالی است که به صورت دورهای دانشجویان از نظر علائم عمومی با حضور پزشک در خوابگاه و یا از طریق Tele Medicine مورد بررسی قرار گرفته و دانشجویان دارای علامت به بیمارستانها انتقال داده شده اند.
وی با بیان اینکه در طول سه ماه گذشته یک دانشجو با تست مثبت کرونا در خوابگاه دانشجویان خارجی شناسایی شد، گفت: حدود 10 نفر نیز مشکوک به این بیماری بودند که همگی قرنطینه شدند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و انجام تستهای لازم پس از طی دوره به واحدهای خود برگشتند.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل با اشاره به اینکه در راستای ارتباط بهتر و مؤثرتر با دانشجویان، گروههایی در تعدادی از شبکههای اجتماعی راهاندازی شد، اظهار داشت: طی این مدت وضعیت بالینی دانشجویان روزانه توسط مسئولان خوابگاهها بررسی شده و غربالگری وضعیت جسمانی آنها نیز با حضور متخصصان در خوابگاهها صورت گرفته است.
دکتر متوسلی به تدوین پروتکل ضدعفونی و بررسی بهداشتی در خوابگاهها با همکاری گروه عفونی دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: به منظور ایجاد فضایی ایمن برای دانشجویان، تمامی بخشهای خوابگاهها (مشاعات، راهروها، آسانسورها، باشگاه، سالن مطالعه، سالن IT و نمازخانه) روزانه سه بار ضدعفونی میشود.
وی از ارائه خدمات مشاورهای حضوری به دانشجویان خارجی حاضر در خوابگاهها و ایجاد امکان مشاوره برخط روانپزشکی با هدف کاهش استرس و اضطراب در میان دانشجویان خبر داد و اظهار داشت: با رویکرد کاهش فشارها و تنشهای روانی امکان استفاده از سالنهای ورزشی خوابگاهها با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی چون ضدعفونی کردن فضاها و امکانات ورزشی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی فراهم شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل با اشاره به راهاندازی داشبورد معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل از مدتی پیش، گفت: این اقدام در راستای تبادل اطلاعات، بهبود شرایط روحی دانشجویان و طرح پیشنهاداتی در مورد گذراندن بهینه زمان قرنطینگی در خوابگاهها انجام شده که این معاونت نیز با توجه به اطلاعات دریافتی، داشبورد را بهروزرسانی و تکمیل میکند.
دکتر متوسلی تصریح کرد: با رویکرد حفظ و افزایش روحیه دانشجویان بینالمللی دانشگاه در این دوران، از آنها خواسته شد نسبت به تهیه عکس و فیلم از فعالیتهای روزانه خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه برنامههای فرهنگی و مناسبتی در خوابگاهها به صورت مجازي و آنلاین اجرایی شده است، گفت: مراسم عزاداري سالروز شهادت حضرت علی (ع) و شبهای قدر به صورت مجازي در خوابگاههای پردیس بینالملل برگزار شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی اضافه کرد: همچنین مسابقه ساخت کلیپ با عنوان آئین ماه رمضان در کشورهاي مختلف و مسابقه مجازي بر اساس سخنرانی دکتر محمدحسین نیکنام، عضو هیأتعلمی دانشگاه و مفسر قرآن کریم با موضوع ماه رمضان نیز برگزار شد ضمن اینکه جشنواره موسیقی دانشجویان بینالملل نیز در حال اجرا است.
دکتر متوسلی با اشاره به مشارکت دانشجویان بینالمللی دانشگاه در مسابقه شطرنج آنلاین که توسط معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه برگزار شد، خاطرنشان کرد: همچنین اطلاعرسانی گستردهای در خصوص کانالهای ورزشی دانشگاه و صفحه اینستاگرامی این معاونت در خوابگاهها انجام شده است.
سپس حاضران ضمن تقدیر از فعالیتهای معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل طی سه ماه اخیر، دیدگاهها و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
در این بخش بر حضور دانشجویان خارجی چون دانشجویان ایرانی در جشنوارههای دانشگاه با موضوع کرونا و اختصاص بخشی به حوزه بینالملل، جلوگیری از روند عادیسازی وضعیت کرونا در خوابگاهها با هدف کاهش احتمال آغاز موج جدید ابتلا به این ویروس، رعایت سرسختانه پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی در فضاهای خوابگاهی در کنار رعایت فاصله فیزیکی توسط دانشجویان، اجرای دستورالعملهای تعاملات شهری و بسترسازی برای حضور پررنگتر دانشجویان بینالملل در رویدادهای آنلاین آتی مدیریت تربیتبدنی دانشگاه تأکید شد.
در پایان دکتر پورغریب، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه نیز مدیریت دانشجویان خارجی از آغاز بحران کرونا در کشور را تجربهای سخت اما موفقی برای دانشگاه دانست و از تلاشهای مجموعه معاونت بینالملل دانشگاه در این مسیر قدردانی کرد.
وی با اشاره به بازگشت تعداد قابلتوجهی از دانشجویان ایرانی به خوابگاهها از هفته آینده و در ادامه برگشت دانشجویان بینالمللی، یادآور شد: در شرایط پیش رو مدیریت فضاهای خوابگاهی و انجام مراقبتهای روحی و روانی دانشجویان بیش از هر زمان دیگری ضرورت خواهد داشت.
خبر و عکس: مهناز وحیدی