به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر محمدمهدی فیضآبادی، عضو هیأتعلمی دانشگاه و رئیس انجمن میکروبشناسی ایران دوشنبه 27 مرداد 99 در حاشیه روز نخست این برنامه گفت: در اولین تجربه برپایی کنگره بینالمللی میکروبشناسی به صورت مجازی، اجرای 12 پنل در قالب وبینار برنامهریزی شده که چهار پنل از 27 تا 30 مرداد ماه و مابقی حد فاصل شهریور تا آبان 99 برگزار خواهند شد.
وی به تشریح اهداف برگزاری این رویداد بینالمللی پرداخت و افزود: انتقال تجارب و تبادلات علمی میان صاحبنظران حوزه میکروبشناسی در ایران و خارج از کشور با همکاران خود در سایر رشتهها، آگاهی اساتید و محققان ایرانی از ظرفیتهای یکدیگر و تجارب کسب شده در حوزههای مختلف و ایجاد فرصت همکاریهای علمی در سطح بینالمللی چون اجرای پروژههای تحقیقاتی مشترک و تبادل اساتید و دانشجویان در برپایی این کنگره مورد توجه قرار دارد.
دکتر فیضآبادی توضیحاتی در خصوص موضوع چهار پنل نخست بیست و یکمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی ارائه کرد و اظهار داشت: بیماریهای نوپدید و بازپدید، کنترل عفونت، مایکوباکتری ها و سل و مقاومتهای میکروبی، موضوع اصلی این پنلها هستند که دکتر محمدمهدی گویا، دکتر محبوبه حاج عبدالباقی، دکتر پیام طبرسی و دکتر فرشته شاهچراغی مسئول برگزاری آنها خواهند بود.
عضو هیأتعلمی گروه میکروبشناسی دانشگاه با اشاره به ارائه 10 سخنرانی در اولین پنل کنگره، بیان داشت: پاندمی COVID 19 راهی که رفتیم و راهی که پیش رو داریم، بهروزرسانی وضعیت اپیدمیولوژیک COVID-19 در ایران، مدیریت COVID-19، محرکهای کرونا ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-COV) در رابطهای انسانی و حیوانی، تغییرات کرونا ویروس در گذر زمان، بهروزرسانی تب ناشی از خونریزی ویروسی در ایران، مقررات بینالمللی بهداشت مربوط به ظهور بیماریهای عفونی، مدیریت COVID 19؛ تجربه مجتمع بیمارستانی امام خمینی برخی از عناوین این سخنرانیها خواهد بود.
وی تصریح کرد: پنل بیماریهای نوپدید و بازپدید که یکی از محورهای ثابت کنگره میکروبشناسی است، تحت تأثیر پاندمی کرونا به عنوان داغترین موضوع روز جهان قرار دارد و همانطور که از عناوین سخنرانیها مشخص است، حاضران در خصوص مباحث مرتبط با مدیریت COVID-19 سخنرانی و تجربیات خود را به اشتراک میگذارند.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه ادامه داد: بر همین اساس نگرش و گرایش به بیماریهای نوظهور و بازپدید در این کنگره نسبت به سالهای قبل تغییری نداشته است اما تلاش شده نگاهها نسبت به بیماریهای واگیر در سطح کلان اصلاح و بیماریهایی چون آنفولانزا و کووید-19 که جامعه بشری را به شدت تهدید کردهاند، مورد توجه ویژه قرار گیرند.
دکتر فیضآبادی در تشریح برنامه روز دوم این کنگره، گفت: طی دومین پنل شاهد ارائه سخنرانیهای اساتید با موضوعاتی چون عفونتهای بیمارستانی در ایران، پیشگیری از ارگانیسمهای MDR در تنظیمات بهداشت، پیشگیری از ارگانیسمهای مقاومت دارویی در تنظیمات سلامت، تشخیص و پیشگیری از عفونت جریان خون مرتبط با سوند، عفونتهای بیمارستانی، برنامههای ضد آنتیبیوتیکی و تأثیر آن بر بهبود کیفیت کنترل عفونت و نقش ضدعفونیکنندهها، مواد گندزدا و تجهیزات حفاظت شخصی در کنترل عفونت خواهیم بود.
وی همچنین عناوین سخنرانی پنل مایکوباکتری ها و سل را نیز درمان سل مقاوم به دارو، استفاده از توالی یابی کل ژنوم برای ردیابی انتقال در مایکوباکتری ها و سل، تشخیص سل برای همه، سل و HIV، درمان کمپلکس مایکوباکتریا اویوم (MAC)، درمان و تشخیص سل غیرفعال، پمپهای Efflux و جهش نقطهای و نقش آنها در سل مقاوم به چند دارو، اعلام کرد.
رئیس انجمن میکروبشناسی ایران با اشاره به ارائه شش سخنرانی در روز پایانی کنگره، برخی از موضوعات مورد بحث در این پنل را نیز شامل اهداف جدید در مبارزه با باکتریهای مقاوم، مقاومت آنتیبیوتیکی در باکتریهای گرم منفی، مقاومت ضد میکروبی و تجویز آنتیبیوتیک در دوره پاندمی COVID-19 و احیای آنتیبیوتیکهای قدیمیتر و فراموششده برای باکتریهای مقاوم به چند دارو دانست.
عضو هیأتعلمی گروه میکروبشناسی دانشگاه همچنین تنوع موضوعات و محورهای تعیین شده برای این کنگره را ناشی از ارتباط رشته میکروبشناسی با دیگر علوم و تخصصها عنوان کرد و اظهار داشت: میکروبها و عفونتهای میکروبی میتوانند همه ارگانها و اندامها را درگیر و آسیبهای جدی به بدن وارد کنند و این در حالی است که نوع مفید آنها یا همان اجزای تشکیل دهنده میکروبیوم طبیعی بدن، تولیدکننده ویتامین، آنزیم و ترکیبات مفید هستند و در کنار نقش مؤثر و ثابت شده آنها در اکوسیستم، در درمان بیماریها و تولید انواع داروها نیز مثمر ثمر واقع شدهاند.
دکتر فیضآبادی با تأکید بر اینکه خوشبختانه این تنوع میکروبی سبب شده مخاطبان زیادی از رشتههای مختلف برای شرکت در این رویداد بینالمللی جلب کنیم، بیان داشت: نگاه ما در برگزاری کنگره میکروبشناسی تنها متوجه فعالان حوزه پزشکی نبوده بلکه تلاش کردهایم عرصه را برای ارباب صنعت و حرفه که بر روی فناوریهای میکروبی کار میکنند نیز باز کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه از مجموع 30 سخنران چهار پنل نخست کنگره میکروبشناسی حدود 10 نفر از صاحبنظران و اساتید بینالمللی دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای پاکستان، قطر، ترکیه، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، سوئد و فرانسه هستند، افزود: برگزاری 20 دوره کنگره میکروبشناسی زمینهساز تشکیل شبکهای از اساتید شاخص و شناختهشده جهانی در حیطهها و رشتههای مختلف شده است که بخشی از آنها به عنوان سخنران در این گردهمایی حضور دارند ضمن اینکه اساتید گروه میکروبشناسی دانشگاه و مؤسسات و مجموعههای همکار چون دانشگاه شهید بهشتی و انستیتو پاستور ایران نیز بسترهای ارتباطی جدیدی را ایجاد و زمینه حضور دیگر سخنرانان را فراهم کردهاند.
رئیس انجمن میکروبشناسی ایران اضافه کرد: همچنین سخنرانان ایرانی این کنگره اساتید و صاحبنظرانی از مرکز کنترل بیماریهای وزارت بهداشت، دانشکده پزشکی، بهداشت و پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، بیمارستانهای امام خمینی (ره)، شریعتی و مسیح دانشوری، انستیتوپاستور ایران و موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی هستند.
وی همچنین از ارسال صدها مقاله و پوستر توسط شرکتکنندگان به دبیرخانه بیست و یکمین کنگره میکروبشناسی خبر داد و بیان داشت: برترین مقالات و پوسترها به صورت آنلاین ارائه میشوند و به برگزیدگان نیز جوایزی اهدا خواهد شد.
دکتر فیضآبادی مجموع شرکتکنندگان بیست و یکمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی را 700 نفر اعلام کرد و گفت: شرکتکنندگان این کنگره، امتیاز بازآموزی از وزارت بهداشت دریافت خواهند کرد.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه بازخوردهای دریافت شده در خصوص برگزاری این برنامه برای نخستین بار به صورت مجازی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: با تکیه بر مسائل ایجاد شده برای ترددهای بینالمللی و برگزاری برنامههای بزرگ به صورت حضوری پس از شیوع کرونا، با استقبال بسیار خوبی از سوی شرکتکنندگان به ویژه مدعوین بینالمللی و سخنرانان خارجی مواجه شدیم و در صورتی که این تجربه با موفقیت پشت سر گذاشته شود پیگیر برگزاری سمینارهای ماهانه در موضوعات مختلف و مرتبط با حوزه میکروبشناسی هستیم.
وی با اشاره به اجرای این کنگره تحت برنامه Appraise to Raise به عنوان یکی از فعالیتهای جدید حوزه بینالملل دانشگاه پس از همهگیری کرونا، با رویکرد توسعه فعالیتهای آکادمیک مجازی و کسب تجربیات جدید در حیطه بینالمللی سازی، خاطرنشان کرد: معاونت بینالملل دانشگاه طی این برنامه ضمن ایجاد زیرساختهای آنلاین، گسترش تعاملات با مدعوین بینالمللی در راستای همکاریهای آموزشی و پژوهشی چون پروژههای تحقیقاتی مشترک و تبادل اساتید و دانشجویان را در دستور کار خود دارد.
دکتر فیضآبادی یادآور شد: به نظر میرسد رویکرد این معاونت در ایجاد بستر همکاریهای بینالمللی آنلاین زمینه ساز فرصت های جدیدی در حیطه آموزش بینالملل خواهد شد و فضایی تازه برای ارتباطات مؤثر با اساتید شناختهشده خارجی و تبادل اندیشهها و تجربیات با آنها را فراهم می کند.
توضیح اینکه بیست و یکمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی 27 تا 30 مرداد 99 از ساعت 15/30 در طبقه هشتم ستاد مرکزی به عنوان هاب اصلی برگزار و مدت زمان هر پنل 90 تا 135 دقیقه خواهد بود.