به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر محمد مهدی فیضآبادی، عضو هیأتعلمی دانشگاه و رئیس انجمن میکروبشناسی ایران با اعلام این خبر گفت: بیست و یکمین کنگره بینالمللی میکروبشناسی توسط انجمن علمی میکروبشناسی ایران و گروه میکروبشناسی دانشکده پزشکی و با حمایت معاونت بینالملل دانشگاه 27 تا 30 مرداد 99 به صورت مجازی برگزار شد.
وی تصریح کرد: در این رویداد علمی که با حضور متخصصان میکروبشناسی و بیماریهای عفونی و گرمسیری از سراسر کشور در بستر وبینارهای آنلاین برپا شد، سخنرانانی از هشت کشور دنیا حضور داشتند.
رئیس انجمن میکروبشناسی ایران افزود: با توجه به اهمیت بیماریهای واگیر و عفونی و همچنین معضل جهانی کووید-19، متخصصان طی پنلهای تخصصی به ارائه آخرین یافتهها و دستاوردهای علمی در این حیطه پرداختند.
دکتر فیضآبادی عناوین چهار پنل تخصصی این کنگره را بیماریهای نوپدید و بازپدید (با نگاه ویژه به کرونا)، کنترل عفونتهای بیمارستانی، بیماریهای مایکوباکتریال و مقاومتهای دارویی اعلام کرد و اظهار داشت: متخصصانی از بیش از 30 کشور جهان در این وبینارها حضور داشتند.
وی ادامه داد: همچنین اساتیدی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی، انستیتو پاستور ایران، انستیتو کارولینسکای سوئد، دانشگاه بارسلونا، دانشگاه فوندیشن پاکستان، بیمارستان سنت رافائل میلان، وزارت بهداشت قطر، دانشگاه آجی بادم ترکیه و انستیتو لون بلژیک همراهان علمی این رویداد بودند.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه افزود: در پنل بیماریهای نوپدید و بازپدید، اساتید ضمن تبیین الگوهای اپیدمیولوژیک بیماری کووید- 19 و تجربیات موفق درمانی کشور در این خصوص، به ارائه یافتههای جدیدی از سایر بیماریهای میکروبی نوپدید و بازپدید (تبهای هموراژیک و عفونتهای ریکتزیال) پرداختند.
وی با اشاره به اینکه پروفسور گارائو از صاحبنظران برجسته اروپایی و استاد دانشگاه بارسلونا طی این پنل در مورد دستورالعملها و درمانهای بکار گرفته شده برای کنترل و درمان در اروپا سخنرانی کرد، اظهار داشت: همچنین پروفسور المباشر از وزارت بهداشت قطر توضیحات کاملی در مورد بیماری مرس به عنوان یکی از چالشهای منطقه خاورمیانه ارائه داد.
دکتر فیضآبادی اضافه کرد: در وبینار کنترل عفونتهای بیمارستانی نیز متخصصان گزارشهایی از میزان شیوع کشوری عفونتها و راهکارهایی برای پیشگیری از ایجاد آنها بیان کردند.
رئیس انجمن میکروبشناسی با بیان اینکه پنل بیماریهای مایکوباکتریال نیز با حضور اساتید برجسته کشوری و صاحبنظرانی از کشورهای ایتالیا و ترکیه برگزار شد، گفت: طی این پنل اساتید به تشریح آخرین اطلاعات مرتبط با تشخیص و درمان بیماری سل و سایر عفونتهای ناشی از مایکوباکتریوم ها پرداختند.
وی به حضور متخصصان ایرانی و بینالمللی از کشورهای سوئد، بلژیک و پاکستان در پنل مقاومتهای دارویی اشاره و افزود: مقاومتهای دارویی، الگوی جهانی و اپیدمیولوژیک آنها و نحوه صحیح بهکارگیری روشهای تشخیصی در استفاده مناسب از آنتیبیوتیکها از مهمترین موضوعات مطرح شده طی این پنل بود.
دکتر فیضآبادی خاطرنشان کرد: از مجموع مقالات ارسالی، تعداد 47 پژوهش علمی به صورت سخنرانی و 242 پژوهش به صورت پوستر پذیرش شدند که با استفاده از بستر مجازی و به شکل آفلاین فرصت ارائه آنها فراهم شد.
عضو هیأتعلمی گروه میکروبشناسی دانشگاه یادآور شد: از میان مقالات و پژوهشهای علمی ارائه شده پنج سخنرانی و 10 پوستر برتر به عنوان برگزیدگان این رویداد علمی مورد تجلیل قرار گرفتند.
توضیح اینکه در ادامه، چهار وبینار دیگر با موضوعات واکسن، بیماریهای مشترک انسان و دام، پروبیوتیک، میکروبشناسی مواد غذایی در شهریور و مهرماه سال جاری با حضور اساتید داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد.