به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، این تفاهمنامه سهشنبه 15 مهر 99 طی دیدار دکتر رامین کردی و دکتر عبدالرحمان رستمیان، معاونان بینالملل و فرهنگی دانشگاه با حجتالاسلاموالمسلمین محمدمهدی ایمانی پور، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ساختمان شماره دو این سازمان منعقد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین ایمانی پور، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آغاز با اشاره به همکاریهای گذشته این سازمان با دانشگاه علوم پزشکی تهران، انعقاد تفاهمنامه همکاری را بهانهای برای تعاملات بیشتر و تقویت ارتباطات عنوان کرد.
وی تصریح کرد: عرصه فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به گونهای بوده که پیش از این بیشتر با دانشگاههای فعال در حوزه علوم انسانی تعامل داشته اما از مدتی پیش علاقهمند به توسعه ابعاد همکاریهای خود با دیگر مراکز علمی است.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این مجموعه در فعالیتهای فرهنگی سال جاری با عنایت به بیانیه گام دوم انقلاب تلاش میکند که ایران را به عنوان کشوری توسعهیافته در خارج از مرزها معرفی شود و به نظر میرسد یکی از المانهایی که این توسعهیافتگی را نشان دهد عرصه فناوریهای نوین مهندسی و پزشکی است.
حجتالاسلاموالمسلمین ایمانی پور با بیان اینکه خوشبختانه تعاملات اخیر با دانشگاه علوم پزشکی تهران حاکی از فراهم بودن شرایط برای توسعه همکاریهای مشترک در زمینههایی چون جذب دانشجو از دیگر کشورها و معرفی ظرفیتهای علمی و فناورانه این مجموعه است، اظهار داشت: رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف این آمادگی دارند که توانمندیهای کشور در حوزه پزشکی را به دنیا معرفی کنند.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه نشر، امکان معرفی کتب و منابع معتبر دانشگاه علوم پزشکی تهران در نمایشگاههایی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سالانه شرکت میکند، وجود دارد ضمن اینکه در نمایشگاههای گردشگری نیز شرایط برای اطلاعرسانی در خصوص فعالیتهای مرتبط با گردشگری سلامت فراهم است.
سپس دکتر رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه نیز به فعالیتهای شاخص دانشگاه به ویژه در عرصه جذب حدود 900 دانشجوی خارجی طی سالهای اخیر اشاره و از این دانشجویان به عنوان سفیران فرهنگی و نمایندگان کشورهای مختلف در ایران یاد کرد.
وی مهمترین کار فرهنگی برای معرفی صحیح ایران و نشان دادن چهره علمی و فرهنگی کشور را استفاده از ظرفیت دانشجویان بینالمللی دانست و گفت: جمع قابلتوجهی از فارغالتحصیلان بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از بازگشت به کشورهای خود صاحب مسئولیت شده و یا به عنوان عضو هیأتعلمی فعالیت میکنند پس این فرصت بسیار خوبی است با مدیریت صحیح، سفیرانی شایسته برای ایران در دیگر کشورها پرورش دهیم.
دکتر رستمیان با اشاره به فعالیت اساتید ایرانی و فارغالتحصیلان دانشگاه در کشورهای مختلف، توجه حاضران را به اقدامات انجام شده در راستای شناسایی این افراد و استفاده از پتانسیلهای آنها برای معرفی دستاوردهای علمی و فرهنگی ایران جلب کرد.
در ادامه، دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه به معرفی اجمالی این مجموعه پرداخت و بیان داشت: طی صدسال اخیر اغلب دانشگاههای علوم پزشکی کشور را افرادی راهاندازی کردهاند که عمدتاً فارغالتحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بودهاند.
وی با اشاره به فعالیت 16 بیمارستان آموزشی با نزدیک 5 هزار تخت بیمارستانی در زیرمجموعه دانشگاه، گفت: برخی از این مراکز چون مرکز قلب تهران، بیمارستانهای فارابی و رازی به صورت تخصصی و فوق تخصصی به ارائه خدمات مشغولند ضمن اینکه قطب علمی قلب، چشمپزشکی و پوست در کشور محسوب میشوند.
معاون بینالملل دانشگاه با بیان اینکه عرصه پزشکی با نگاهی که به سلامت مردم جهان دارد پایگاه بسیار خوبی برای ارتباطات علمی و فرهنگی میان کشورها به شمار میآید، اظهار داشت: حدود یک دهه است که دانشگاه علوم پزشکی تهران با همین رویکرد به شیوهای متفاوت نسبت به پذیرش متقاضیان خارجی اقدام کرده است.
دکتر کردی با اشاره به تحصیل حدود یک سوم از مجموع دانشجویان بینالمللی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در دانشگاه، افزود: این در حالی است که تنوع کشورهای پذیرنده دانشجوی خارجی دانشگاه بسیار بالا و هماکنون از نزدیک به 45 کشور و پنج قاره جهان دانشجو در این مجموعه مشغول به تحصیل هستند.
وی عمده متقاضیان تحصیل در دانشگاه طی دو سال اخیر را از هند و پاکستان دانست و توضیحاتی در خصوص مراحل راهاندازی شعبه کربلای دانشگاه با همکاری آستان مقدس امام حسین (ع) و با تمرکز بر جذب دانشجو در رشتههای پزشکی، پرستاری و فیزیوتراپی بیان کرد.
دکتر کردی با بیان اینکه تبیین مرجعیت علمی دانشگاه در منطقه طی این مسیر مورد توجه قرار دارد، گفت: دانشگاه در حیطههایی چون پزشکی، داروسازی و بهداشت در میان کشورهای همسایه شناخته شده است و به همین دلیل با اقبال خوبی از سوی متقاضیان رشتههای علوم پزشکی روبرو شده است.
معاون بینالملل دانشگاه در ادامه از معاونت همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خواست با بهرهگیری از توان رایزنان علمی و فرهنگی در مسیر معرفی دانشگاه و ایجاد پل ارتباطی با مراکز علمی خارج از کشور گام بردارد.
وی همچنین ضمن معرفی پورتال EducationIRAN و ظرفیتهای آن، خاطرنشان کرد: در صورت گسترش همکاریها با دانشگاهها و مراکز علمی خارجی، امکان بهرهمندی سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور از ارتباطات ایجاد شده با استفاده از این پورتال وجود دارد.
دکتر مسعود خسروانی، مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با قدردانی از همراهی حجتالاسلاموالمسلمین ایمانی پور برای شکلگیری فصل جدیدی از همکاریهای مشترک بینالمللی، گفت: در راستای توسعه فرهنگ انقلاب به عنوان یکی از مأموریتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از دانشجویان بینالمللی که وضعیت اقتصادی خوبی نداشتهاند، حمایت و به این حرکت فرهنگی کمک کرده است.
وی به سوابق همکاریهای مشترک میان دو مجموعه چون بازدید دو هیأت از اوکراین و بلاروس از دانشگاه اشاره کرد و افزود: خوشبختانه دیدگاههای این گروهها پس از این بازدیدها به شدت تغییر کرد و تحت تأثیر توانمندیهای دانشگاه قرار گرفتند.
دکتر خسروانی امضاء این تفاهمنامه را نقطه عطفی در ادامه تعاملات دو مجموعه و ایجاد فضایی برای نمود پتانسیلهای دانشگاه در سطح بینالملل دانست و ابراز امیدواری کرد که با کمک طرفین فرصتهای جدیدی برای مطرح شدن نام ایران در اقصی نقاط جهان فراهم شود.
در پایان این دیدار تفاهمنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضاء دکتر رامین کردی و حجتالاسلاموالمسلمین ایمانی پور رسید و دکتر خسروانی به عنوان نماینده تامالاختیار دانشگاه برای اجرای مفاد این تفاهمنامه معرفی شد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی