به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، این تفاهمنامه چهارشنبه 10 دی 99 در جریان نشستی آنلاین به میزبانی ستاد مرکزی دانشگاه به عنوان هاب اصلی امضاء شد.
در آغاز دکتر Ali Al Bimani، رئیس دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جلسه، به معرفی این دانشگاه و پتانسیلهای مختلف آن چون دانشکدهها، اساتید و دانشجویان، آزمایشگاهها و پردیسهای مختلف پرداخت.
سپس دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه ضمن اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران برای همکاری در عرصههای پزشکی، داروسازی و سایر حوزههای بهداشت، از شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل به عنوان یکی از پتانسیلهای موجود برای جذب دانشجویان بینالمللی نام برد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص مدرسههای تابستانی متعدد دانشگاه، شرایط را برای پذیرش دانشجویان دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران مساعد بیان کرد.
معاون بینالملل دانشگاه همچنین به منظور همکاری در زمینههایی چون تبادل اساتید و دانشجویان، پذیرش دانشجویان در دورههای Elective و نیز برگزاری کارگاههای آنلاین در حوزه کووید-19 نیز اعلام آمادگی کرد.
در ادامه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل دانشگاه به بیان اطلاعاتی در خصوص همکاریهای علمی و آکادمیک ایران با عمان و به طور خاص پژوهشهای مشترک صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاههای این کشور پرداخت.
وی گفت: از میان کشورهای همکار دانشگاه در چاپ مقالات مشترک، عمان در رده هفتاد و سوم قرار دارد و این مقالات به ترتیب در حوزههای پزشکی، ژنتیک و فارماکولوژی منتشر شده است.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه به راهاندازی دوره کارشناسی ارشد سلامت جهانی در قالب کنسرسیومی از دانشگاههای ایرانی و اروپایی و برنامه اراسموس پلاس اشاره کرد و بیان داشت: این دوره برای منطقه غرب آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا برنامهریزی شده که با مسائل مختلفی در بحث سلامت جهانی مواجه هستند.
دکتر نکوفر همچنین از آمادگی دانشگاه برای هرگونه همکاری به منظور راهاندازی دیگر رشته مقاطع علوم پزشکی در دانشگاه ملی عمان خبر داد.
پس از آن دکتر Ali Al Bimani، رئیس دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان پیشنهاد برگزاری مشترک دورههای کوتاهمدت به صورت آنلاین را مطرح کرد و تبادل دانشجویان و اساتید را از دیگر موارد مهم برای آغاز همکاریها دانست.
دکتر Saleh Al Khusaibi، مشاور استراتژیک حوزه سلامت و بهداشت دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان نیز بر برگزاری دورههای مشترک تابستانی چهار تا شش هفتهای میان دو دانشگاه با انعقاد این تفاهمنامه تأکید کرد و از ارائه فهرست حوزههای مشترک قابل همکاری در آیندهای نزدیک خبر داد.
دکتر Khalid Al Balushi، رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان نیز از انجام پژوهشهای مشترکئ و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی آنلاین به عنوان ظرفیتهای موجود برای همکاریهای آتی یاد کرد.
در پایان، دکتر حمیدرضا ادهمی، مسئول میز همکاریهای علمی ایران با کشور عمان نیز پیشنهاد برگزاری وبینار آنلاین برای آغاز همکاری دو دانشگاه را مطرح و بر برگزاری دورههای آنلاین در حوزههای پزشکی و داروسازی، تبادل اساتید و دانشجویان پس از پایان همهگیری کووید-19 در تمامی مقاطع و آموزش آنها در بیمارستانها و دانشکدههای دانشگاه تأکید کرد.
پس از ارائه توضیحات لازم و تکمیلی، تفاهمنامه همکاریهای مشترک به امضای دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه و دکتر Ali Al Bimani، رئیس دانشگاه ملی علوم و تکنولوژی عمان رسید.
تنظیم خبر و عکس: مهناز وحیدی