کد: 1287-357062      تاریخ ایجاد: ۱۳۹۹ شنبه ۴ بهمن   تعداد بازدید : 909

با ارائه گزارش فعالیت‌های کمیته‌های کانون ابن‌سینا/دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه برای چهارمین بار گردهم آمدند

چهارمین گردهمایی دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه (اعضای کانون ابن‌سینا) با ارائه گزارشی از فعالیت‌های کمیته‌های زیرمجموعه برگزار شد.

به گزارش روابط  عمومی معاونت بین‌الملل، در این جلسه که چهارشنبه اول بهمن 99 در سالن حکیم ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوالفتح غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر محمدحسین نیکنام، رئیس کانون ابن‌سینا، دکتر روح اله نوریان، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل و دکتر آرمان زرگران، مشاور روابط عمومی معاونت بین‌الملل دانشگاه حضور داشتند.
دکتر نیکنام، رئیس کانون ابن‌سینا این نشست را با شرح و تفسیری از آیات قرآن کریم و به صورت اختصاصی آیه 14 سوره مبارکه حجرات آغاز کرد و گفت: این آیه شریفه به تفاوت اسلام و ایمان می‌پردازد و باید دقت داشت که با ادای شهادتین فرد مسلمان می‌شود اما مسلمان بودن با مؤمن بودن فرق دارد درست است که اولین قدم ایمان اسلام است اما هر اسلامی ایمان نیست.
وی تصریح کرد: براساس آیه مذکور گروهی از اعراب به حضرت پیامبر (ص) فرمودند که ما مؤمن هستیم، آیه نازل شد که پیامبر به آن‌ها بگو شما مؤمن نیستید شما مسلم هستید و هنوز ایمان وارد قلب‌های شما نشده است.
رئیس کانون ابن‌سینا با اشاره به اینکه در احادیث و روایاتی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) این آیه توضیح داده شده است، اظهار داشت:  پیامبر (ص) فرمودند که ایمان شناخت با دل و گفتن با زبان و عمل با ارکان است.
دکتر نیکنام همچنین روایتی از حضرت امام محمدباقر (ع) در این باره بیان کرد و گفت: ایشان فرموده‌اند که ایمان اقرار است و عمل و اسلام اقرار است و بدون عمل.
وی همچنین به تشریح ویژگی‌های ایمان پرداخت و بیان داشت: در شرح ویژگی این مهم همین کافی است که حضرت علی (ع) فرمودند: آن‌کس از شما ایمانش کامل‌تر است که اخلاقش نیکوتر باشد.
رئیس کانون ابن‌سینا با بیان اینکه قرآن بیانش کلی است اما از سخنان امامان و معصومین (ع) می‌توان به عنوان یک راهنمای عملی بهره برد، افزود: امیرالمؤمنین علی (ع) فرموده‌اند که ایمان، شکیبایی در سختی و گرفتاری و سپاسگزاری در آسایش و نعمت است چنانچه در فرمایشات حضرت پیامبر (ص) نیز آمده است که هیچ بنده‌ای مؤمن نیست مگر آنکه هر خوبی برای خود می‌خواهد برای مردم نیز بخواهد.
سپس، قمر نیاز، رئیس دانشجویی کانون ابن‌سینا، خلاصه ای از تصمیمات و مصوبات نشست‌های قبلی دانشجویان برتر بین‌الملل  دانشگاه (اعضای کانون) ارائه کرد.
همچنین فاطیما محمود مصطفوی و آرون فوما، دانشجویان اندونزیایی و کامرونی دانشگاه، در قالب سخنرانی‌هایی به معرفی کشور خود پرداختند.
بخش بعدی این نشست به صحبت‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اختصاص یافت.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان برتر و نخبه بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از نمادهای آموزش عالی ایران معرفی کرد و گفت: شما به عنوان دانشجویان بین‌المللی دانشگاه به خوبی از جایگاه علمی و آموزشی آن در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی آگاه و با دانش و اطلاع کافی این مجموعه را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پس از آن روایتی از حضرت محمد (ص) با این مضمون که مثال دانشمندان در روی زمین مثال ستارگان در آسمان است نقل کرد و بیان داشت: شاید بهترین برداشت از این روایت آن است که دانشمند نباید تک‌بعدی باشد همان‌طور که ستاره ابعاد مختلف دارد دانشمندان نیز باید در زمینه‌های علمی و معرفتی به دانش خود بیافزایند و این می‌تواند یکی از شاخصه‌های دانشجویی باشد که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل می‌کند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری با اشاره به اینکه یک اندیشمند و نخبه دانشگاهی در عصر حاضر باید افق‌های علمی‌اش را براساس طراز معرفت‌شناسی تنظیم کند، گفت: شما باید بدانید که در کجای نظام هستی قرار دارید و چگونه می‌توانید خود را در این نظم و نظام پیدا کنید.
وی توجه دانشجویان را به مقوله خودشناسی و خودسازی جلب کرد و اظهار داشت: وقتی که عنوان یک جوینده علم به معرفت‌شناسی خود در نظام هستی آگاه باشید می‌توانید خود را  رشد داده و به مراتبی که باید دست یابید.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه همچنین از دانشجویان خواست که تمام تلاش خود را برای درخشش در عرصه علم و دانش به کار گیرند و در مسیر پرورش ویژگی‌ها و شاخصه‌های برتر اخلاقی از هیچ کوششی دریغ نکنند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری قرآن کریم را بهترین کتابی دانست که بشر می‌تواند در مسیر معرفت‌شناسی از آن بهره ببرد و به تعدادی از اعجازهای علمی این کتاب آسمانی اشاره کرد.
در ادامه، دکتر نوریان، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه نیز با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه، به آیه 13 سوره حجرات که می‌فرماید ای مردم ما همه شما را نخست از مرد و زنی آفریدیم و آنگاه شعبه‌های بسیار و فرق مختلف گردانیدیم تا یکدیگر را بشناسید، همانا گرامی‌ترین شما نزد خدا باتقواترین شماست، اشاره کرد.
وی با استناد به این آیه شریفه، حضور دانشجویان بین‌المللی از کشورها و ملیت‌های مختلف در دانشگاه و تشکیل این کانون را فرصتی دانست که افراد می‌توانند از زندگی با هم نکات جدیدی را بیاموزند، رشد کنند و منجر به پیشرفت و تعالی یکدیگر شوند.
مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه با تأکید بر اینکه به صورت بالقوه از دو جنبه برای شما دانشجویان مسئولیتی ایجاد شده است، گفت: یکی از جنبه دانستن است چرا که شما نخبه‌های این دانشگاه هستید بنابراین همان‌طور که در قرآن هم اشاره شده وقتی که می‌دانید بالقوه مسئولیت دارید.
دکتر نوریان افزود: جنبه دیگر این است که وقتی توانایی دارید، این توانایی ایجاد مسئولیت می‌کند پس حال که  منتخب شدید و در این جمع قرار گرفتید باید این بالقوه‌ها را به بالفعل تبدیل کنید.
وی خاطرنشان کرد: من اینجا آدم‌هایی را می‌بینم که در قبال خود، خانواده، دوستان و کشورشان مسئولیت دارند پس باید از توانمندی‌های علمی، فرهنگی و ورزشی و پژوهشی خود استفاده کنند وگرنه کم‌کاری کرده‌اند.
در بخش پایانی این نشست گزارشی از فعالیت‌های کمیته‌های زیرمجموعه کانون ابن‌سینا توسط علیو تیجانی جبریل، آرون فوما، زینب عبدالرحمان و فریمپونگ ابدناگو چکنوریس، روسای کمیته‌های ورزشی، آموزش و پژوهش، مذهبی و معنوی و فرهنگی و هنری ارائه شد.


 

 

 

خبر و عکس: مهناز وحیدی

نظر شما :
captcha
Close