به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه در آغاز این نشست که سهشنبه 12 بهمن 1400 برگزار شد، جلسات دورهای با معاونان دانشکدهها را پشتوانه فکری و عملیاتی- اجرایی برنامههای حوزه بینالملل دانشگاه دانست.
وی با تأکید بر اهمیت حضور جدیتر معاونان بینالملل دانشکدهها در این نشستها، اظهار داشت: تمامی فرآیندهای بینالمللی سازی دانشگاه در سطح ستاد، دانشکدهها و دیگر واحدهای زیرمجموعه دانشگاه اعم از جذب دانشجویان خارجی، توانمندسازی اعضای هیأت علمی، شرکت اساتید در دورهها و کنگرههای خارج از کشور در این گردهمایی قابلیت بحث و بررسی و تصمیمگیری اجرایی دارد.
دکتر آیتی با اشاره به اهمیت مقوله جذب دانشجویان بینالمللی، افزود: به عنوان بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی کشور، انتظار میرود دانشکدهها فعالیت بیشتری در زمینه جذب دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی چون دورههای Undergraduate داشته باشند.
وی با بیان اینکه معاونان بینالملل دانشکدهها همچنین باید نقش فعالتری در تعامل با گروههای آموزشی ایفا و ضمن تشویق آنها به پذیرش دانشجویان، دغدغهها و چالشهایشان را به معاونت بینالملل دانشگاه منتقل کنند، تصریح کرد: در این راستا لزوم برگزاری جلسات منظم با گروههای آموزشی احساس میشود.
سپس دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل نیز توجه حاضران را به اهمیت تعامل بیشتر دانشکدهها با این مدیریت در بحث جذب دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی برای سپتامبر 2022 جلب کرد و گفت: مقوله جذب متقاضیان خارجی براساس بازاریابی بینالمللی و یا تعامل با کارگزاران دانشگاه در داخل و خارج از کشور انجام میشود اما در سطح دانشکدهها گاها نیاز به هماهنگی بیشتری برای آگاهی از ظرفیتها و امکانات وجود دارد تا هدفمندتر و هوشمندانهتر عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش ما بر ترسیم نقشه پذیرش دانشجویان در دانشکدهها است، افزود: در این راستا معاونان بینالملل باید گروههای آموزشی دارای پتانسیل را معرفی کنند تا با یک مدل کارآمد، بر روی آنها متمرکز شده و اقدام به تولید محتوای تخصصی و بازاریابی بینالمللی کنیم.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل تصریح کرد: بدون شک در این مسیر موانع و مسائلی نیز وجود دارد که با حضور در دانشکده و برگزاری نشست با مسئولان و اساتید، شرایط تسهیل و راهکارهای عملیاتی ارائه خواهد شد.
دکتر زرگران در ادامه با توجه به نقطه نظرات معاونان بینالملل در خصوص درآمدزایی حاصل از جذب دانشجویان بینالمللی و اختصاص آن به گروههای آموزشی، پایبندی به تقویم آموزشی و اهمیت سرمایهگذاری در نگهداشت و بدرقه دانشجویان بینالمللی چون پذیرش آنها، گفت: در بحث نخست یکی از دغدغههای جدی معاونت بینالملل دانشگاه انتفاع دانشکدهها و گروههای درگیر در فرآیند آموزش دانشجویان بینالملل از درآمد کسب شده است و تلاش میکند ضمن تعریف مسیرهای مشخصی در این زمینه، با دانشکدهها به اتفاقنظر برسد.
وی مقوله پایبندی به تقویم آموزشی را نیز موضوع بسیار مهمی دانست و بیان داشت: تقویم آموزشی دانشجویان بینالمللی با دانشجویان ایرانی به دلایلی چون تأخیر در صدور روادید و مسائل کنسولی تفاوتهایی دارد.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل تأکید کرد: تلاش میشود با در نظر گرفتن تمامی شرایط و اهمیت حفظ برند و جایگاه دانشگاه، مطابق با نظم و قوانین آموزشی عمل کرده و دانشجویان در نزدیکترین زمان ممکن با تقویم آموزشی، در دانشگاه حاضر شوند.
دکتر زرگران افزود: طی یک ماه گذشته موفق به جذب بیش از 120 دانشجوی بینالمللی برای ترم جدید شدهایم و به نظر میرسد بر این تعداد افزوده خواهد شد.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص مقوله رصد دانشجویان بینالمللی از زمان ورود تا فارغالتحصیلی و چالشها و موانع موجود پرداخت و گفت: راهاندازی سیستم حمایت از دانشجو که در دوره مدیریت قبلی با همین هدف آغاز شده، همچنان در دستور کار قرار دارد و ما امیدواریم در قالب این ساختار و اقدامات جدید دیگر، بخش مهمی از مشکلات موجود را حل و وضعیت دانشجویان را بهبود ببخشیم.
در ادامه، دکتر محمدرضا خامی، دبیر کارگروه برنامهریزی راهبردی معاونت بینالملل با تشریح برنامه چهارساله معاونت بینالملل، توجه حاضران را بر اهمیت همخوانی و همراستایی برنامه بینالملل دانشکدهها با این برنامه جلب کرد.
وی بیان داشت: برنامه چهارساله معاونت بینالملل در جلسه هیأترئیسه دانشگاه مطرح شده و با تغییرات جزئی به زودی از طرف حوزه ریاست دانشگاه ابلاغ خواهد شد.
دبیر کارگروه برنامهریزی راهبردی معاونت بینالملل با اشاره به هفت هدف کلان این برنامه و راهبردهای تعریف شده، گفت: تمامی ابعاد بینالمللی سازی در این اهداف دیده شده ضمن اینکه با نگاه جامعتر به راهبردها، چارچوب کلی برای تدوین برنامه بینالملل دانشکدهها به دست میآید.
دکتر خامی افزود: برخی از راهبردهای برنامه معاونت بینالملل مربوط به فرآیندهای جاری است که بناست طی چهارسال آینده ارتقاء یابند و برخی دیگر نیز از جنس توسعهای هستند و هدف یک اقدام یا برنامه جدید و یا نوآوری در برنامههای قبلی است.
وی به آموزش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی به عنوان سه وظیفه اصلی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره و اضافه کرد: میتوان با تقسیمبندی هریک از راهبردها در این وظایف با توجه به شرایط و پتانسیلهای دانشکدهها، نسبت به تدوین برنامهها اقدام کرد.
دکتر آیتی در جمعبندی این مبحث از اقدام کارگروه برنامهریزی راهبردی و مدیریت بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل برای طراحی نرمافزار مدیریت برنامه خبر داد و گفت: با اتمام طراحی، برنامههای چهار ساله وارد این نرمافزار شده و امکان پیگیری و بررسی میزان پیشرفت پروژهها به وجود میآید.
بخش بعدی این نشست به موضوع تشکیل کارگروه بررسی مسائل مربوط به پرداختهای دانشجویان و ارائه مدلی برای اختصاص پول به گروههای آموزشی اختصاص یافت و معاون بینالملل دانشگاه در این باره توضیحاتی ارائه کرد.
در این بخش نیز مقرر شد طی نشست آتی، اعضای کارگروه مشخص و گزارش مالی دو سال اخیر و میزان اختصاص درآمدها به دانشکدهها به معاونان بینالملل ارائه شود.
خبر و عکس: مهناز وحیدی