کد: 1287-357952      تاریخ ایجاد: ۱۴۰۱ يکشنبه ۹ مرداد   تعداد بازدید : 739

حضور پرشور دانشجویان بین‌المللی پردیس بین‌الملل در هشتمین جشن یکپارچه دانش‌آموختگان دانشگاه

دانشجویان بین‌المللی پردیس بین‌الملل در هشتمین جشن یکپارچه دانش‌آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور پرشوری را به نمایش گذاشتند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، این مراسم 6 مردادماه  1401 در محوطه دانشکده پزشکی و با پخش کلیپی از سخنان استاد فقید دکتر مسلم بهادری، رئیس پیشین دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه آغاز شد.
سپس دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه ضمن تبریک به فارغ‌التحصیلان گفت: من نمی‌توانم بگویم که فارغ‌التحصیل شده‌اید؛ اینجا همیشه خانه‌ شما خواهد بود.
وی با بیان اینکه همه‌ ما باید به این خانه  متعهد باشیم، افزود: بنیان‌گذار علم نوین، تمدن نوین، فرهنگ نوین و تکنولوژی نوین مرحوم امیرکبیر بود. وی سه سال و اندی فرصت داشت تا تغییراتی را در کشور ایجاد کند. راه‌اندازی پست، تلگراف، تلفن و دارالفنون که پایه دانشگاه ما است و موارد دیگر در کشور از مهم‌ترین اقدامات ایشان بود. زندگی ایشان در شرایطی بود که حاکم وقت و مردم با وی متناسب نبودند. او خیلی فراتر از زمان خود بود ولی به هیچ‌وجه دلسرد نشد و سخت کار کرد و همان‌طور که می‌دانید ما هنوز از زحمات ایشان استفاده می‌کنیم بنابراین باید در مقابل این ‌همه زحمت متعهد باشیم.
رئیس دانشگاه ادامه داد: البته سختی و مشکلات وجود دارد اما این‌ها دلیل نمی‌شود ما کنار بکشیم. بنابراین می‌ایستیم و ایرانمان را بهتر از پیش می‌سازیم.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود، گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد و افزود: مهم‌ترین هدف ما گسترش علم نافع در کشور است؛ ما می‌خواهیم فقط چیزهایی را یاد بگیریم که به درد کشور و مردم می‌خورد. با افتخار می‌گویم که دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و به خصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته افرادی را تربیت کند که به درد جامعه برسند و در موقعیت‌هایی قرار بگیرند که مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند.
رئیس دانشگاه با اشاره به فعالیت‌های مراکز پژوهشی دانشگاه، گفت: بسیاری از کارهای پژوهشی انجام شده در مراکز پژوهشی این دانشگاه ما انجام می‌گیرد. احراز رتبه‌های برتر در آموزش و پژوهش در سال‌های پیاپی، رشد انتشارات دانشگاه باوجود شیوع کرونا و اچ ایندکس بالا، از مهم‌ترین فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
دکتر قناعتی با بیان اینکه این دانشگاه بیشترین تعداد دانشجویان بین‌المللی و استعدادهای درخشان را در کارنامه خود دارد، تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که در این دانشگاه انجام گرفته بحث بین‌المللی سازی است، تعداد 1371 دانشجو از پنجاه کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل می‌کنند که همه‌ این‌ها ثمرهای زحمات مسئولان پیشین و مسئولان امروز است.
وی افزود: در کشور عراق با سرمایه سرمایه‌گذاری بزرگ دانشگاهی به نام دانشگاه سبطین راه‌اندازی شد که قرار بود دانشگاه آکسفورد آن را مدیریت کند و خوشبختانه با تعاملات انجام شده این دانشگاه به عنوان شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور رسمی به ما واگذار شد. البته حدود بیست درصد درآمد و مدیریت علمی و پژوهشی آن با ما و مدیریت اجرایی با عراق است که از ماه اکتبر نخستین گروه دانشجویان پزشکی عراق در آنجا شروع به تحصیل خواهند کرد.
دکتر قناعتی با اشاره به رتبه دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: دانشکده داروسازی ما چهلمین رتبه را در جهان دارد. بسیاری از کارهای مدرن پیشرفته و تحقیقاتی که مورد نیاز کشور است در پژوهشکده‌های مختلف دارویی این دانشگاه انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه با تولید داروهای فراوان در پژوهشگاه‌های دارویی و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه، 300 میلیون دلار صرفه‌جویی داشته‌ایم، تصریح کرد: دو هزار میلیارد تومان از محصولات تولیدی دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان فروخته شده است. داروهایی که با کمک مراکز پژوهشی دارویی دانشگاه مانند، داروهای ضد سرطان که تماماً توسط محققان ما هم برای مصرف داخلی و هم صادرات تولید شده است.
رئیس دانشگاه به تولید دستگاه‌هایی که در مراکز تحقیقاتی دانشگاه ساخته شده نیز اشاره کرد و افزود: دستگاه جراحی رباتیک برای اولین بار در کمپانی داوینچی آمریکا ساخته شد و ایران دومین کشوری است که وارد این عرصه شده و این ‌یکی دیگر از افتخار ما است.
وی ادامه داد: در آبان ماه سال گذشته دو عدد از این دستگاه را در کشور اندونزی به فروش رساندیم و تعداد پنج سفارش دیگر از این کشور داریم که در رقابت با کمپانی‌های آمریکا عملکرد خوبی داشته‌ایم. دستگاه کاردیاک اسکن که کشور روسیه به علت تحریم تعداد پنج عدد از آن را تقاضا کرده نیز از موارد دیگر است.
دکتر قناعتی اشاره‌ای هم به ساخت دیگر دستگاه‌ها از جمله، دستگاه میکروسیتی و کاردیاک اسکن کرد و در مورد یکی از پتنت های این دانشگاه، گفت: پتنت دکتر عبدالاحد که یکی از دانشمندان معروف دنیا و کشور ما است توسط یکی از شرکت‌های بزرگ و معتبر جهان پیشنهاد شد که به قیمت 5 میلیون دلار فروخته شود ولی با مشورت با مقامات بالا تصمیم بر این شد که این کار عملی نشود و این افتخار برای کشور ایران باقی بماند.
رئیس دانشگاه با تأکید بر زحمات اساتید گذشته و تلاش اساتید کنونی مبنی بر پیشرفت علمی کشور، گفت: تمام این پیشرفت‌ها مرهون زحمات افرادی است که می‌توانستند در کشورهای دیگر زندگی راحتی داشته باشند ولی در کشور ماندند و این توضیحاتی که دادم قسمتی از افتخاراتی است که با همت آن‌ها به دست آمده است.
وی افزود: لازم می‌دانم بگویم شهرک علمی شهید سلیمانی در بیست و هشت هکتار در منطقه 17 تهران و برای صدها استارت‌آپ ساخته خواهد شد و ان‌شاءالله با کارهایی که در حال انجام است و با کمک شما فارغ‌التحصیلان عزیز، دانشگاهی پویاتر و قوی‌تر خواهیم داشت.
دکتر قناعتی گفت: در حال حاضر رتبه دانشگاه ما سیصد و پنجاه در بین دانشگاه‌های جهان است و امیدواریم تا پایان دوره کاری‌مان و با کمک شما آن را به زیر دویست برسانیم.
رئیس دانشگاه، با پیشنهاد هشتک "می‌مانم و می‌سازمت وطن" به سخنان خود پایان داد.
در ادامه، سخنرانی دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه به صورت تصویری پخش شد.
وی ضمن تبریک به دانش‌آموختگان دانشگاه به ویژه فارغ‌التحصیلان بین‌الملل، گفت: بیش از ده درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند که کاملاً مطابق با استانداردهای جهانی  است و بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ جهان سعی دارند به این استاندارد دست یابند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با آرزوی موفقیت برای دانش‌آموختگان، تصریح کرد: امیدوارم ارتباط شما با دانشگاه علوم پزشکی تهران حفظ شود و به همکاری و دوستی بلندمدت بیانجامد.  
توضیح اینکه هشتمین جشن یکپارچه دانش‌آموختگان دانشگاه ميزبان 900 دانش‌آموخته دانشگاه به همراه خانواده‌هایشان بود که در این میان بیش از 50 فارغ‌التحصیل بین‌المللی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای عمومی، دکترای تخصصی و MBBS از 10 کشور جهان نیز حضور داشتند.
گفتنی است دانشجویان بین‌المللی با گرفتن عکس‌های یادگاری با معاون بین‌الملل دانشگاه و دیگر مسئولان، خاطرات این روز بزرگ را به ثبت رساندند.

 

 

 


 

 

عکس: زهرا ذبیحی

نظر شما :
captcha
Close