کد: 1287-357959      تاریخ ایجاد: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ مرداد   تعداد بازدید : 718

جدیدترین نتایج نظام رتبه بندی موضوعی URAP منتشر شد/کسب جایگاه نخست کشوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در 17 حوزه موضوعی

در جدیدترین نتایج نظام رتبه‌بندی موضوعی یورپ (URAP) در سال 2022، دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به کسب رتبه در 18 حوزه‌ موضوعی و جایگاه نخست کشور در 17 حوزه شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، طبق گزارش 2022 نظام رتبه‌بندی موضوعی یورپ، دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه‌های داروسازی رتبه 12، بهداشت عمومی رتبه 56، چشم‌پزشکی رتبه 61، پرستاری رتبه 93، مهندسی پزشکی رتبه 65، مهندسی مواد غذایی رتبه 60 و علوم بیولوژیکی رتبه 280 را به دست آورده است.
همچنین این مجموعه موفق به کسب رتبه 148 در نورولوژی بالینی، رتبه 136 در دندانپزشکی، رتبه 130 در ایمونولوژی، رتبه 137 در بیماری‌های عفونی، رتبه 245 در علوم اعصاب، رتبه 209 در زیست‌شناسی مولکولی و ژنتیک، رتبه 222 در آنکولوژی، رتبه 131 در علوم پزشکی، رتبه 388 در علم نانو، رتبه 178 در کودکان و رتبه 280 در جراحی شده است.
بنابراین گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه های مذکور در جمع 500 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته ضمن اینکه در 17 حوزه جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این نظام 2 هزار و 500 مؤسسه علمی پیشرو دنیا را در 79 حوزه موضوعی بر پایه شش معیار تعداد مقالات، استنادها، مجموع توليدات علمي، تأثیر مقالات، تأثیر استناد و همكاري‌هاي بين‌المللي ارزیابی کرده است.
معیار تعداد مقالات شامل سنجش مقالات منتشر شده در مجلاتی است که از نظر ضریب تأثیر مجله در چارک اول، دوم و سوم پایگاه Web of Science فهرست شده‌اند. وزن این شاخص 21 درصد است و مقالاتی که بیش از هزار نویسنده داشته باشند مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرند.
مبنای محاسبه معیار استناد نیز تعداد کل استنادهای دریافتی طی سال‌های 2020-2016 برای مقالات منتشر شده طی همین بازه در مجلاتی است که از نظر ضریب تأثیر مجله در چارک‌های اول، دوم و سوم فهرست شده‌اند و وزن اختصاص یافته به آن نیز 21 درصد است.
معیار مجموع تولیدات علمی یا تعداد کل مدارک با وزن شاخص 10 درصد نیز نشان‌دهنده پایداری و استمرار خروجی علمی دانشگاه‌ها است و منظور از کل مدارک، تمامی منابع علمی شامل مقالات کنفرانس‌ها، مقالات مروری، اسناد، نامه‌ها، بحث و بررسی‌ها و مقالات مجلات در بازه زمانی 2020-2016 است که از پایگاه Web of Science  استخراج شده‌اند.
معیار تأثیر مقالات یا بهره‌وری علمی هم تعداد انتشارات در 24 حوزه موضوعی را بین سال‌های 2020-2019 مورد بررسی قرار می‌دهد. معیار مذکور خروجی علمی دانشگاه‌ها را در مقیاس جهانی می‌سنجد و وزن این شاخص نیز 18 درصد است.
هدف از معیار اثرگذاری استنادی به عنوان دیگر شاخص مورد بررسی این نظام با وزن 15 درصد هم ایجاد تعادل بین بهره‌وری علمی دانشگاه‌ها و میزان انتشارات آن‌ها است.
معیار همکاری‌های بین‌المللی نیز تعداد کل مقالات منتشر شده با همکاری دانشگاه‌های خارجی در بازه زمانی 2020-2016 را بررسی کرده و وزن این شاخص نیز 15 درصد تعیین شده است.

تنظیم خبر: مهناز وحیدی