کد: 1287-358638      تاریخ ایجاد: ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير   تعداد بازدید : 216

تصویب کلیات دستورالعمل حمایت از انتشارات و تولیدات علمی مجلات انگلیسی دانشگاه در پنجاه و چهارمین نشست شورای پژوهشی پردیس بین‌الملل

پنجاه و چهارمین نشست شورای پژوهشی پردیس بین‌الملل دانشگاه با طرح دستورالعمل حمایت از انتشارات و تولیدات علمی مجلات انگلیسی دانشگاه و تصویب کلیات آن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که شنبه 24 تیر 1402 برگزار شد، دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر سید مجتبی دقیقی، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل، دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه، دکتر نبی شریعتی فر، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بین‌الملل، دکتر امید امینیان، دکتر فاطمه دیباجی و دکتر نفیسه صادقی، روسای دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پردیس بین‌الملل،  دکتر بهاره یزدی زاده، مدیر امور تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر آرزو نجفی، دکتر بهراد تنباکوچی و دکتر مهدی شفیعی اردستانی، معاونان پژوهشی دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پردیس بین‌الملل و دکتر لیلا آزاد بخت، عضو حقیقی شورای پژوهشی پردیس بین‌الملل و استاد گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی حضور داشتند.
این نشست با ارائه دستورالعمل حمایت از انتشارات و تولیدات علمی مجلات انگلیسی دانشگاه، توسط معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل آغاز شد.
دکتر دقیقی با اشاره به اینکه دستورالعمل مذکور به منظور حمایت از ارتقای کیفی مجلات انگلیسی ‌زبان دانشگاه علوم پزشکی تهران و کمک به نشر آثار علمی_پژوهشی اعضای هیأت‌علمی و سایر پژوهشگران، تنظیم شده است، اظهار داشت: پیرو نخستین گردهمایی معاونت بین‌الملل با سردبیران مجلات انگلیسی‌ زبان دانشگاه در دی‌ماه سال گذشته، این دستورالعمل تدوین شد.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل افزود: هدف اصلی حمایت مالی از سردبیران و مجلات انگلیسی ‌زبان دانشگاه است ضمن اینکه آن‌ها نیز به منظور بهره‌مندی از امتیازات، ملزم به تعهداتی چون انتشار به هنگام مجلات، افزایش 20 درصدی چاپ مقالات نسبت به سال قبل و چاپ مقالات با نویسنده و همکار بین‌المللی در مجلات انگلیسی ‌زبان خواهند شد.
سپس دکتر آیتی با بیان اینکه هم‌اکنون دانشگاه دارای 46 مجله انگلیسی‌زبان است، گفت: بررسی کاملی بر روی مجلات و میزان فعالیت آن‌ها انجام شد، نشست مشترکی را با سردبیران و نمایندگان مجلات انگلیسی‌زبان برگزار کردیم و مهم‌ترین دغدغه‌ها و چالش‌های آن‌ها را جویا شدیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: این دغدغه‌ها مسائل مختلفی چون محدودیت‌های اینترنتی برای انجام فعالیت‌های علمی مجلات، کمبود نیروی کارشناسی، لزوم پیش‌بینی امتیاز در آیین‌نامه ارتقای اعضای هیأت‌علمی به منظور تشویق چاپ مقاله در مجلات داخلی، اهمیت پشتیبانی مالی از مجلات و حمایت از نمایه شدن آن‌ها در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی را در برمی‌گرفت.
وی ادامه داد: با این رویکرد تهیه و تدوین دستورالعمل حمایت از انتشارات و تولیدات علمی مجلات انگلیسی دانشگاه برای نخستین بار در دانشگاه مورد توجه قرار گرفت و تلاش شد ضمن حمایت کلی از این مجلات، تسهیلاتی نیز براساس نمایه شدن آن‌ها در پایگاه‌های مختلف، تعریف شود.
دکتر آیتی بر اهمیت نقش مقالات و مجلات انگلیسی ‌زبان در جایگاه دانشگاه‌ها در میان نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی تأکید کرد و بیان داشت: هدف غایی حوزه بین‌الملل دانشگاه از این حمایت‌ها در کنار افزایش سطح کیفی مجلات، بهبود رتبه دانشگاه در عرصه بین‌المللی است.  
پس از آن حاضران ضمن استقبال از فعالیت‌های انجام شده، به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
دکتر آیتی در جمع‌بندی این بحث گفت: با تکیه بر دیدگاه‌های مثبت اعضا در خصوص دستورالعمل حمایت از انتشارات و تولیدات علمی مجلات انگلیسی دانشگاه، کلیات آن به تصویب می‌رسد.
معاون بین‌الملل دانشگاه اضافه کرد: همچنین موارد طرح شده درباره نحوه انجام حمایت‌ها نیز توسط معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل اصلاح خواهد شد ضمن اینکه به منظور ارائه تسهیلات به مجلات و الزام به تعهدات تعریف شده، انعقاد تفاهم‌نامه با هریک از آن‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.
در ادامه، اعضای شورای پژوهشی پردیس بین‌الملل در خصوص مباحث مربوط به هزینه‌های پایان‌نامه‌های دانشجویی به بحث و گفتگو پرداختند و مقرر شد بخشی از شهریه دانشجویان به عنوان حق‌التحقیق به دانشکده و یا استاد راهنما پرداخت شود.
در پایان، سه طرح تحقیقاتی دانشکده پزشکی و یک طرح مشترک بین‌المللی به تصویب رسید و همچنین مقرر شد دو طرح مشترک بین‌المللی دیگر نیز پس از رفع اصلاحات، مجدد بررسی شوند.

 


 
 

 

 

خبر: مهناز وحیدی

عکس: الهام رضازاده

نظر شما :
captcha
Close