به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این مراسم که شنبه 21 مرداد 1402 در سالن شورای پردیس بینالملل برگزار شد، دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه، امیر شایگان راد، مدیر تربیتبدنی دانشگاه، دکتر کوثر اثنی عشری، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بینالملل دانشگاه، دکتر محمدحسین پورغریب، سرپرست مدیریت توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل، دکتر سیدرضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر جبرئیل نسل سراجی، مشاور معاون آموزشی پردیس بینالملل، امین نصیری، معاون پشتیبانی مدیریت تربیتبدنی دانشگاه، دکتر زهرا عباسی، عضو هیأتعلمی دانشگاه و نسرین قادری، مدیر امور مالی معاونت بینالملل حضور داشتند.
در آغاز، دکتر آیتی ضمن قدردانی از تمامی حضار برای شرکت در این نشست، به دانشجویان بینالملل و مربیان آنها برای کسب عنوان نایبقهرمانی نخستین جشنواره ورزشی دانشجویان دختر بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور تبریک گفت.
معاون بینالملل دانشگاه صحبتهای خود را با خواندن بیت "ز نیرو بود مرد را راستی ز سستی کژی زاید و کاستی" ادامه داد و بیان داشت: حکیم ابوالقاسم فردوسی در این بیت بر این نکته تأکید دارد که اگر میخواهید موفق باشید باید بدن سالمی داشته باشید و شرط داشتن بدن سالم، ورزش کردن است.
وی افزود: امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) نیز در فرازی از دعای کمیل خطاب به پروردگار میفرماید: خداوندا برای خدمت به خودت، به اعضای بدنم نیرو ده و دلم را براى حرکت به سوی خودت محکم گردان و جدیت و تلاشی را به من عطا کن که در مقابل تو احساس خشیت کرده و پیوسته در خدمتت باشم.
دکتر آیتی سپس خطاب به دانشجویان حاضر گفت: تحصیل در رشتههای علوم پزشکی که از ارزشمندترین و در عین حال مهمترین رشتههای تحصیلی است را تبریک میگویم. شما برای تحصیل علم از کشور و خانواده خود جدا شده و مهاجرت کردهاید که این مهم سختی مسیر پیش رو را مضاعف میکند.
معاون بینالملل دانشگاه ادامه داد: از اینکه در کنار تمامی این سختیها، راه ورزش قهرمانی را در پیش گرفتهاید نیز باید به همه شما تبریک گفت. به واقع انسانهایی که ورزش میکنند، افرادی موفقتر و با قدرت برنامهریزی قویتری هستند.
وی به اهمیت مقوله ورزش نیز اشاره کرد و بیان داشت: برای امر ورزش باید برنامهریزی، زمان و انرژی کافی گذاشت. در غیر اینصورت زیان نپرداختن به آن را با از دست دادن سلامت جسمانی و روحی خود میپردازیم.
دکتر آیتی در ادامه از معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، مدیریت تربیتبدنی دانشگاه، معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل و همکاران این حوزه برای ایجاد بسترهای لازم به منظور حضور دانشجویان بینالمللی در جشنواره ورزشی دانشجویان بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور در بخش دختران و پسران قدردانی و ابراز امیدواری کرد این رویداد با قدرت هر چه بیشتر در سالهای آینده نیز تداوم داشته باشد.
پس از آن، دکتر اثنی عشری ورزش را جزئی از فرهنگ پرافتخار مردم ایران دانست و سال گذشته را در حوزه ورزش بینالملل، بسیار خوب و پربار توصیف کرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل گزارشی از دستاوردهای نخستین جشنواره ورزشی دانشجویان دختر بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ارائه کرد و گفت: این جشنواره 12 تا 17 اسفند 1401 در 12 رﺷﺘﻪ ورزﺷﯽ ﻓﻮﺗﺴﺎل، ﺗﯿﺮاﻧﺪازي، ﺷﻨﺎ، ﺑﺪﻣﯿﻨﺘﻮن و ﺗﻨﯿﺲ روي ﻣﯿﺰ، ﻃﻨﺎب زﻧﯽ، دارت، آﻣﺎدﮔﯽ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ، دوﻣﯿﻨﻮ، ﻓﺮﯾﺰﺑﯽ، داژﺑﺎل و طنابکشی و به میزبانی مجتمع فرهنگی، تفریحی و ورزشی خزرآباد ساری ﺑﺮﮔﺰار ﺷﺪ.
وی افزود: در این جشنواره 219 دانشجوی ورزشکار و 58 مربی و سرپرست از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، زنجان، تبریز، شهرکرد، اراک، اصفهان، ارومیه، گلستان، یزد، قم، کردستان، کرمان و شیراز حضور داشتند و طی آن دانشجویان بینالملل از کشورهای پاکستان، عراق، نیجریه، روسیه، لبنان، هند، افغانستان، ترکیه، اندونزی، آلمان و امریکا با یکدیگر به رقابت پرداختند.
دکتر اثنی عشری با قدردانی از مربیان و سرپرستان تیمهای اعزامی دانشگاه که در فرصتی محدود دانشجویان را به سطح آمادگی مورد نظر رساندند، تصریح کرد: تیم فوتسال دانشگاه با 23 گل زده و یک مدال طلا موفق به کسب جایگاه نخست این دوره از مسابقات شد و تیم داژبال نیز یک مدال برنز را از آن خود کرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل با اشاره به اینکه تیمهای پینگپنگ و دومینو هر کدام یک مدال طلا و یک مدال برنز (مجموعا چهار مدال) این رقابتها را به گردن آویختند، اظهار داشت: تیم شنای دانشگاه نیز دو مدال نقره کسب کرد و تیمهای بدمینتون و دارت نیز یک مدال طلا و یک مدال برنز به دست آوردند.
وی همچنین از برنامهریزی برای حضور قویتر در رویدادهای ورزشی آتی با استفاده از ظرفیتهای انجمن دانشجویان بینالملل دانشگاه خبر داد و گفت: با کمک کمیته ورزش انجمن دانشجویان بینالملل در تلاشیم تا موانع و مشکلات حضور دیگر دانشجویان در رویدادها و فعالیتهای ورزشی را بررسی و ریشهیابی کنیم تا با رفع آنها مشارکت حداکثری آنها را شاهد باشیم.
در ادامه، مدیر تربیتبدنی دانشگاه گفت: این مدیریت قطعاً چون گذشته به مقوله ورزش دانشجویی به خصوص ورزشهای همگانی و برگزاری مسابقات با مشارکت دانشجویان بینالملل در کنار دانشجویان ایرانی توجه ویژه خواهد داشت.
شایگان راد افزود: با آگاهی کامل از دغدغههای مربیان و سرپرستهای تیمهای ورزشی، تمام تلاش ما بر بهبود شرایط موجود و کسب نتایج بهتر در رویدادهای ورزشی داخل و خارج از دانشگاه است.
سرپرست مدیریت توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل نیز ضمن تبریک به دانشجویان حاضر، ورزش را یکی از علل تعلقخاطر بیشتر دانشجویان بینالملل به دانشگاه و زندگی در ایران دانست.
دکتر پورغریب همچنین خطاب به دانشجویان بینالملل بیان داشت: شما به عنوان عضوی از جامعه پزشکی و سلامت فارغ از تحصیل در هر رشتهای، باید الگویی برای مردم کشور خود باشید. قطعاً پزشک، دندانپزشک، داروساز و یا پرستار ورزشکار، بهتر میتواند به وظیفه انسانی خود عمل کند.
وی ورزش کردن را یکی از مهمترین شاخصهای سلامت روان، کاهش استرس و فشارهای روحی ناشی از سنگینی درسها و دوری از خانواده برای دانشجویان خارجی عنوان کرد و اظهار داشت: ما نیز در معاونت بینالملل دانشگاه تمام تلاش خود را برای حمایت از فعالیتهای ورزشی دانشجویان خارجی به کار خواهیم گرفت.
در ادامه، نصیری، معاون پشتیبانی مدیریت تربیتبدنی، سواری، مربی آمادگی جسمانی و قاسمی، مربی تیم فوتسال دانشگاه نکاتی را در خصوص اقدامات انجام شده برای توسعه زیرساختهای فعالیتهای بدنی و ورزشی در سطح دانشگاه، اهمیت توجه به ورزشهای همگانی در کنار ورزشهای قهرمانی به ویژه برای دانشجویان بینالملل و ایجاد فضا و امکانات لازم برای تمرین منظم تیمهای ورزشی با رویکرد حضور موفقتر در مسابقات و رویدادهای مختلف بیان کردند.
در پایان از ثریا جرلینده شریف عسگری، اسماء خالد، سلیمه ثانی مامان، فزین بخت خان، نیمراه کرن محمود، لیسان فاطمه، اروج فاطیما، آیلیا فاطمه، سمیه درین، الهه جلالی، کشمالا نقوی، فاطمه طباجه، ربیعا خورشید، فریحا کوثر، مردیانا ناتالیا، فرحت فاطیما رضوی، بتول شکر، فاطمه سلیمان و فلک ایجاز به عنوان مدالآوران نخستین جشنواره ورزشی دانشجویان دختر خارجی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تقدیر شد.
همچنین فریبا قاسمی، افسانه فاتحی، مهسا خوش سرور، فاطمه جمالی، نرگس جعفری، حمیرا حبیبی، فاطمه کیوانی، سمیه سهرابی زاده، میترا محمدزاده، ناهید اکبری، گلناز جعفری، سحر سواری، جعفر خدابنده لو و سید علی موسوی نیز به عنوان مربیان و کادرفنی اعزامی تیمهای فوتسال، داژبال، دارت، شنا، بدمینتون، تنیس رو میز، طناب زنی، طنابکشی، فریزبی، آمادگی جسمانی، تیراندازی و دومینو مورد تقدیر قرار گرفتند.
طی این مراسم از عوامل اجرایی این جشنواره ورزشی متشکل از حسین صارمی، رئیس اداره گسترش ورزشهای همگانی دانشگاه، مینا حاج ابراهیم، سیده کاملیا داوودزاده، محبوبه عنبری، محبوبه شمس و غنچه باوقار و عوامل پشتیبان تیمهای اعزامی متشکل از نسرین قادری، مدیر امور مالی معاونت بینالملل، مهناز وحیدی، علی رحمانی، نگار نوری، محمد وحدت فر، مطهره یحیی زاده و فاطمه حسنزاده نیز قدردانی به عمل آمد.
خبر: مهناز وحیدی و الهام رضازاده
عکس: الهام رضازاده